Ο χειμώνας όπου να’ναι μας αφήνει και δεν θα είμαστε σωστές fashionistas αν δεν γνωρίζουμε αναλυτικά τις τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι που ακολουθούν ώστε να προβούμε και στις σωστές αγορές, χωρίς να σπαταλάμε τα πολύτιμα ευρώ μας.

Το καλό με τις φετινές τάσεις είναι ότι είναι τόσες πολλές που θα έχουμε την ευκαιρία να φορέσουμε και κομμάτια που ήδη υπάρχουν στην ντουλάπα μας αλλά ποτέ δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε.

Πρώτη και καλύτερη τάση , λοιπόν, είναι η έμπνευση της μόδας που έρχεται από την σύγχρονη τέχνη και συγκεκριμένα από την ζωγραφική. Σχέδια από ζωγραφικούς πίνακες, graffitys, prints έρχονται να στολίσουν οποιοδήποτε ρούχο και να δώσουν χαρούμενες πινελιές στα σύνολα μας.

Δεύτερη τάση της σεζόν , οι μεταλλικές πιέτες, πτυχώσεις και ντραπέ. Τα μεταλλικά υφάσματα δεν έχουν φύγει από το προσκήνιο, αρκετές σεζόν τώρα. Φέτος όμως ο συνδυασμός τους με παντός είδους πιέτα είναι αυτός που κάνει την διαφορά.

Τρίτη τάση εμπνευσμένη από την λαϊκή τέχνη της Ιαπωνίας ,της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής. Κεντήματα, πλεκτά, παραδοσιακά σχέδια σε μικρές οι μεγάλος εκτάσεις δημιουργούν σχέδια και πατρόν πραγματικά εντυπωσιακά.

Η τέταρτη τάση της φετινής άνοιξης αλλά και του καλοκαιριού είναι μια ωδή στο χρώμα του ροζ!!

Τα αγαπημένα μας λουλούδια έρχονται σαν πέμπτη τάση για να εμπλουτίσουν τα υφάσματα των πιο μοντέρνων σχεδίων και να ενισχύσουν την ανάλαφρη διάθεση αυτών των μηνών που δεν χρειάζεται να φοράμε χοντρά ρούχα!

Διαφάνεια και πάλι διαφάνεια! Έκτη τάση της σεζόν και πάντα διαχρονική! Απλά σχέδια, το ένα φορεμένο πάνω στο άλλο με διαφάνειες που καταφέρνουν να τα αναδεικνύουν.

Εβδόμη τάση της σεζόν είναι αυτή που έχει σαν έμπνευση τα σπορ! Αθλητικά κοψίματα, εργονομικές λεπτομέρειες , εφαρμοσμένα σε σχέδια ακόμα και υψηλής ραπτικής!

Όγδοη τάση που συνδέεται άμεσα με την δεύτερη είναι οι πιέτες! Σε οποιοδήποτε ύφασμα και σε οποιοδήποτε σχέδιο είναι πραγματικά από τις πρωταγωνίστριες των φετινών τάσεων!

Ένατη και πιο περίεργη τάση της σεζόν είναι …οι γούνες! Καλοκαιρινές γούνες προτείνουν οι σχεδιαστές και μάλλον σκέφτονται τις fashionistas του άλλου ημισφαιρίου! Τουλάχιστον προτείνουν καλοκαιρινά χρώματα!!

Φτάσαμε στην μέση και παρουσιάζουμε την δεκάτη και μια από τις πιο ωραίες τάσεις της σεζόν. Δαντέλα, αθώα και ρομαντική σε σεμνά σχέδια. Πάντα στην μόδα και πάντα κομψή. Μην την φοβηθείτε ακόμη και σε μη βραδινές εξόδους!

Απομένουν άλλες δέκα(!!!) τάσεις! Σε αναμονή, λοιπόν, για να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει στην μόδα και να εντυπωσιάσουμε για άλλη μια φορά!

Ευγενία Ζήνδρου – Στυλίστρια

eugeniazindrou

Δείτε φωτογραφίες

[doptg id=”1400″]