Τα strapless ρούχα έχουν αποδειχτεί αγαπημένα πολλών σχεδιαστών και celebrities για όλες σχεδόν τις περιστάσεις.

Παρ’ όλα αυτά, δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους σώματος.

Ας δούμε μερικά tips για να τα φοράμε σωστά και να εντυπωσιάζουμε.

1.  Αρχικά, αν έχεις έντονη πλάτη ή ώμους, ξέχνα τα. Θα τονίσουν περισσότερο αυτά τα σημεία και δεν θα έχεις επιτυχές αποτέλεσμα.

2.  Αν, πάλι, έχεις στενή πλάτη και λεπτοκαμωμένους ώμους, είναι ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας

3.  Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι ταιριάζει απόλυτα στο στήθος σου, γιατί μπορεί να γίνει κανένα ατύχημα και δεν το θέλουμε. Άσε που θα κολακεύει πολύ το μπούστο σου. Για να το τσεκάρεις, στάσου μπροστά σ’ έναν καθρέφτη, σήκωσε τα χέρια σου ψηλά, σκύψε και δες κατά πόσο μετακινείται απ’ τη θέση του.

4.  Επίσης, θα πρέπει να αισθάνεσαι άνετα, φορώντας το. Αν δεν ταιριάζει ακριβώς στο νούμερό σου, θα πρέπει να το τραβάς, να το φτιάχνεις, να το σηκώνεις… Καθόλου βολικό.

5.  Διάλεξε το σωστό σουτιέν. Θα πρέπει να παρέχει το σωστό κράτημα, δίνοντας το σωστό σχήμα στο στήθος, χωρίς να το διογκώνει και χωρίς να φαίνεται. Τα long-line strapless σουτιέν είναι ιδανικά.

6.  Αν έχεις μεγάλο στήθος, καλό θα ήταν να μην προτιμάς τα strapless. Όπως είπαμε, τονίζουν αρκετά την περιοχή απ’ το στήθος και πάνω.

7.  Το ότι φορώντας strapless, αφήνεις ακάλυπτα λαιμό, ώμους, χέρια, δεν σημαίνει πως πρέπει ν’ αρχίσεις να φορτώνεσαι με αξεσουάρ. Αντίθετα, επιλέγοντας το naked στυλ, θα δείχνεις πιο χαριτωμένη κι εκλεπτυσμένη.

8.  Αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις κάτι γύρω απ’ τον λαιμό σου, προτίμησε πασμίνα ή μαντήλι.

9.  Συνδύασε το strapless φόρεμά σου με πέδιλα ή peep- toe με πολύ λεπτό τακούνι. Θα σε βοηθήσουν να έχεις σωστότερη στάση σώματος και να φαίνεσαι κομψότερη.

10.  Τέλος, για πολύ επίσημες περιστάσεις, τα σακάκια τους πάνε πολύ.

Δείτε φωτογραφίες για να πάρετε ιδέες:

[doptg id=”306″]