Η ζωή μας έμελλε να αλλάξει οριστικά όταν η Κάρι Μπράντσο και κατά κόσμον Σάρα Τζέσικα Πάρκερ -η σύγχρονη Κοκό Σανέλ του δημοφιλούς σίριαλ Sex and the City- μας μύησε στο μαγικό «σύμπαν» των αγαπημένων της σχεδιαστών μόδας.

Στην καθημερινότητά μας ή έστω στις πιο ιδιαίτερες στιγμές της όπως προπάντων είναι η γαμήλια δεξίωση εισέβαλαν οι δωδεκάποντες γόβες του σχεδιαστή Manolo Blahnik και του φημισμένου γαλλικού οίκου Louboutin και ξαφνικά βρεθήκαμε να ατενίζουμε τους άλλους από ψηλά.

Επειδή ωστόσο η γαμήλια ιεροτελεστία τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση περιλαμβάνει πολύωρη ορθοστασία για τη -βασίλισσα της βραδιάς- νύφη, προτού φορέσετε με ενθουσιασμό τα γαμήλια γοβάκια σας ως άλλες -σύγχρονες- Σταχτοπούτες,, σύμφωνα με το Nifi.gr καλό θα είναι να λάβετε υπόψη τα εξής:

• Μπορεί οι μυτερές γόβες που παρέμειναν στο περιθώριο για αρκετά χρόνια να κάνουν φέτος εντυπωσιακό come back στα ντεφιλέ μόδας αλλά δεν αποτελούν την ιδανική φόρμα παπουτσιού για το γαμήλιο outfit. Προτιμήστε ένα all time classic ζευγάρι με στρογγυλεμένες μύτες το οποίο τα πέλματά σας θα βρουν πολύ πιο αναπαυτικό.

• Προσοχή στην επιλογή του τακουνιού. Το χοντρό τακούνι που αναδεικνύεται τη φετινή σεζόν σε απόλυτο fashion trend ακόμα και στα κλασικά μοκασίνια αποτελεί ιδανική επιλογή για να αντέξετε την πολύωρη ορθοστασία χωρίς να κάνετε γκριμάτσες πόνου όταν οι άλλοι δε σας βλέπουν. Αν και στα καταστήματα υποδημάτων θα δείτε ότι κυριαρχούν τα πολύ ψηλά τακούνια, αντισταθείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα τέτοιο ζευγάρι για νυφικό και αρκεστείτε σε ένα μέτριο μήκος τακουνιού, που θα είναι και πιο άνετο.

• Αν τα πόδια σας υποφέρουν χρησιμοποιήστε στο εσωτερικό των παπουτσιών ειδικούς αντιολισθητικούς πάτους που συγκρατούν το πέλμα στη θέση του και προφυλάσσουν από τους ενοχλητικούς πόνους στο μετατάρσιο. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να πάρετε τα νυφικά παπούτσια κατά μισό μέγεθος μεγαλύτερα και όχι ακριβώς στα μέτρα σας και να τα φορέσετε με μισό πατάκι, ώστε να έχουν τέλεια εφαρμογή. Κι αυτό γιατί δε θα προλάβουν να ανοίξουν και να πάρουν τη φόρμα των ποδιών σας οπότε είναι πιθανότερο να σας χτυπήσουν κατά την πολύωρη ορθοστασία.

• Για τους χειμερινούς γάμους μια γόβα αποτελεί all time classic επιλογή και πιο ασφαλή από το πέδιλο που ταιριάζει περισσότερο στο καλοκαίρι. Αν προτιμάτε κάτι λιγότερο κλασικό επιλέξτε μια μοντέρνα peep-toe γόβα ή ένα κλασικό sling band ζευγάρι παπουτσιών κλειστό μπροστά.

• Για να βρίσκονται τα πόδια σας στην καλύτερη στιγμή τους την ώρα της δεξίωσης, κάντε την παραμονή του γάμου ένα χλιαρό ποδόλουτρο και τρίψτε τα με ένα body scrub, για να γίνει η επιδερμίδα βελούδινη. Προσοχή, όχι την τελευταία στιγμή δυνατά τριψίματα με ελαφρόπετρα που μπορεί να πληγώσουν τις φτέρνες, ενώ για ακόμα πιο ξεκούραστα πόδια την ώρα που θα ανεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας, φροντίστε την παραμονή του γάμου να κοιμηθείτε με τα πόδια ανασηκωμένα σε ένα fluffy μαξιλάρι.

• Την ημέρα του γάμου απλώστε στα πόδια σας ένα ειδικό δροσερό τζελ που θα βρείτε στο φαρμακείο το οποίο καταπολεμά τα βαριά και κουρασμένα πόδια και διευκολύνει τη φλεβική κυκλοφορία τις ώρες της ορθοστασίας.

• Φορέστε τις peep-toe γόβες σας χωρίς καλσόν με τέλειο πεντικιούρ. Για το νύχι που εξέχει επιλέξτε το all time classic χρώμα του κόκκινου ή του μπορντό των κρασιών της Βουργουνδίας ή του καπνισμένου ροζ ή του δαμασκηνί και συνδυάστε το με την ίδια απόχρωση στα χέρια ή με κλασικό γαλλικό μανικιούρ το οποίο ποτέ δε χάνει τη φρεσκάδα του.

• Για τις πιο μοντέρνες ή extravagant νύφες που θα φορέσουν πέδιλο ακόμα και στην καρδιά της βαρυχειμωνιάς, τολμήστε να βάψετε τα νύχια των ποδιών σας με το new french style πουεπιβάλλει ένα σκούρο χρώμα σε όλο το νύχι (π.χ. μπορντό και μια φαντεζί γραμμή στο τελείωμα σε μεταλλική (ασημί, χρυσή ή χάλκινη) απόχρωση.