Ο ενθουσιασμός που μας παρασύρει την περίοδο των εκπτώσεων για να αγοράσουμε κάτι έναντι του πόσο χρήσιμο θα μας φανεί τελικά παραμένει. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε πριν την εξόρμησή σας στα μαγαζιά. Κανόνες και συμβουλές από το “madamefigaro” που θα σας βοηθήσουν να κάνετε έξυπνες αγορές στις εκπτώσεις και να βγείτε κερδισμένη.

Ο δεκάλογος των εκπτώσεων

1. Επένδυσε σε διαχρονικά, κλασικά κομμάτια που δεν συγκαταλέγονται σε τάσεις που θα ξεθωριάσουν την επόμενη σεζόν, αλλά θα αποτελούν μέρος της γκαρνταρόμπας σου για πολλά πολλά χρόνια.

2. Δημιούργησε μία wishlist, καθώς και το budget που σκοπεύεις να διαθέσεις για τις αγορές σου. Και μην παραβείς κανένα από τα δύο.

3. Αν δεν είσαι σίγουρη για ένα κομμάτι, μην το αγοράσεις όσο δελεαστική κι αν είναι η τιμή του. Δεν θα το φορέσεις.

4. Για τα κομμάτια που θα αγόραζες έτσι κι αλλιώς να πράξεις γρήγορα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κάνε λίγο υπομονή, καθώς τη δεύτερη εβδομάδα οι εκπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.

5. Απέφυγε κομμάτια που είτε είναι πολύ μεγάλα, είτε χρειάζονται μεταποίηση. Πιθανόν να μείνουν για πάντα καταχωνιασμένα στη ντουλάπα σου.

6. Αν είσαι εξοικειωμένη και γνωρίζεις ακριβώς το νούμερο σου προτίμησε να κάνεις τις αγορές σου online. Σίγουρα λιγότερο άγχος, ενώ θα ψωνίζεις φορώντας… ακόμα και πυτζάμες.

7. Αυτή είναι η ευκαιρία να αγοράσεις τη must-have τσάντα ή τα παπούτσια της σεζόν που ποθείς εδώ και καιρό.

8. Λίγο πριν την έναρξη των εκπτώσεων κάνε μία έρευνα αγοράς.

9. Καλύτερα μόνη σου. Σκέψου να έχεις για παρέα κάποιο φίλο που δεν έχει όρεξη για shopping εκείνη την ημέρα ή δεν το απολαμβάνει όσο εσύ…

10. Να είσαι σίγουρη για το νούμερο που φοράς. Έτσι, θα πάρεις από την αρχή το σωστό νούμερο στα κομμάτια που θέλεις να δοκιμάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Μία μόνο επίσκεψη στο δοκιμαστήριο.