Ο κορυφαίος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει τον οίκο Louis Vuitton. Την είδηση έδωσε με δήλωσή του στη «Βίβλο» της μόδας «Women’s wear daily» (WWD) ο Μπερνάρ Αρνό, ο επικεφαλής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στον οποίο ανήκει και ο γαλλικός οίκος.

Την είδηση όμως, επιβεβαίωσε στην αμερικανική εφημερίδα και ο ίδιος ο Τζέικομπς, όπως και ο συνεργάτης του Ρόμπερτ Ντάφι, δίνοντας τέλος στις σχετικές φήμες που οργίαζαν για μήνες.

Ο 50χρονος σχεδιαστής παρουσίασε την τελευταία του συλλογή στο Παρίσι, ως ένα “αντίο” μετά από τα 16 χρόνια που εργαζόταν στον οίκο ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο ίδιος πάντως δήλωσε  «Δεν λέω ποτέ αντίο», αλλά στο σημείωμά του προς τους προσκεκλημένους ευχαριστούσε τις γυναίκες που τον ενέπνευσαν, από την Εντίθ Πιαφ ως την Κέιτ Μος, το περιβάλλον του, όπως και τον Ρόμπερτ Ντάφι και τον Μπερνάρ Αρνό. Ακόμα και το ντεκόρ που στήθηκε για την επίδειξη ήταν συνολική αναφορά στις προηγούμενες επιδείξεις του διάσημου σχεδιαστή. Όπως λέγεται, ο Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει τον οίκο Louis Vuitton για να προετοιμάσει την είσοδο στο χρηματιστήριο της δικής του μάρκας, σύμφωνα με την WWD. Ο όμιλος LVMH, ο Ρόμπερτ Ντάφι και ο ίδιος ο σχεδιαστής διακρατούν από το ένα τρίτο της εταιρείας αυτής.

Το συμβόλαιο του εκπνέει σε μερικές εβδομάδες, ενώ η τελευταία ανανέωσή του είχε γίνει μόνον για έναν χρόνο.