Μετά τα μαύρα βραδινά φορέματα που κυριάρχησαν στις Χρυσές Σφαίρες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το κίνημα #MeToo, τα λευκά τριαντάφυλλα κατέκλυσαν το κόκκινο χαλί στην τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy στη Νέα Υόρκη.

Παρότι η δισκογραφική βιομηχανία έμεινε μακριά από τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, η τελετή των Grammys είχε πολιτικές παρεμβάσεις, ακολουθώντας τη γραμμή του Χόλιγουντ απ΄ όπου ξεκίνησε το κίνημα #MeToo.

Η ιδέα να φορέσουν οι καλλιτέχνες λευκά τριαντάφυλλα ως μπουτονιέρα στην τελετή απονομής προέκυψε πριν από μερικές ημέρες όταν ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα εξέφρασε ανησυχία βλέποντας ότι ο μουσικός κόσμος παραμένει σχετικά απαθής απέναντι στο σκάνδαλο που ταλανίζει τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του Harvey Weinstein.

«Ένα λευκό τριαντάφυλλο είναι σύμβολο σεβασμού, δείχνει μια νέα αρχή και εκφράζει μια ελπίδα για το μέλλον», έγραψε στο Twitter το κίνημα Time’s Up, που δημιουργήθηκε από εκατοντάδες γυναίκες του Χόλιγουντ για να παράσχει βοήθεια στα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης. «Ακούγεται καλά: #TIMESUP στα #GRAMMYS».