Ο κοινωνικός ακτιβισμός συνεχίζεται στον χώρο της μόδας, αυτή τη φορά από τους Jack McCollough και Lazaro Hernandez, το δημιουργικό δίδυμο πίσω από τον οίκο Proenza Schouler, οι οποίοι έκαναν με τη σειρά τους το δικό τους fashion statement, με σκοπό να αφυπνίσουν τον χώρο της μόδας -και όχι μόνο- αναφορικά με την οπλοκατοχή και τη βία των όπλων.

Το νεοϋορκέζικο brand ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας σειράς T-shirts, με ειδικά διαμορφωμένα γραφιστικά, ως κομμάτι της ήδη υπάρχουσας συλλογής PSWL (Proenza Schouler White Label), με σκοπό να φέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της βίας και της απειλής των όπλων.

Διαθέσιμα σε μαύρο και λευκό, τα κοντομάνικα μπλουζάκια έχουν ω κεντρικό logo, μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα, ένα όπλο που καλύπτεται από το κλασικό, κόκκινο απαγορευτικό σήμα.

Μάλιστα, η κινητοποίηση του οίκου δε μένει εκεί. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των συγκεκριμένων κομματιών, θα δοθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση του κινήματος «Everytown», που μάχεται κατά της βίας, με σκοπό τη δημιουργία ασφαλέστερων κοινοτήτων στην Αμερική.

 Η εταιρεία με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι θεωρεί χρέος της να βοηθήσει, ώστε κάθε Αμερικανός πολίτης να νιώθει συνεχώς ασφαλής, καθώς πολλές ζωές χάθηκαν τα τελευταία χρόνια άδικα. Η συγκεκριμένη καμπάνια είναι κομμάτι των βασικών αρχών, που πρεσβεύει ο οίκος.