Σύμφωνα με ανακοίνωση της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, ο σχεδιαστής Virgil Abloh αναλαμβάνει τη menswear συλλογή του οίκου Louis Vuitton.

Ο ιδρυτής του label Off-White διαδέχεται τον Kim Jones και θα παρουσιάσει την πρώτη συλλογή του τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας των ανδρών στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Έχοντας παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του Virgil από τότε που συνεργαστήκαμε για τη Fendi το 2006, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πως η έμφυτη δημιουργικότητα και η προσέγγισή του είναι συναφείς με τη σημερινή κουλτούρα», δήλωσε ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton.

«Η ευαισθησία του απέναντι στην πολυτέλεια και το savoir-faire θα έχει καθοριστική σημασία για τις ανδρικές συλλογές της Louis Vuitton στο μέλλον»,

«Είναι τιμή μου να αποδεχθώ τη θέση του artistic director για την ανδρική συλλογή Louis Vuitton. Θεωρώ ότι η κληρονομιά και η δημιουργική ακεραιότητα του οίκου είναι βασικές εμπνεύσεις και θα κοιτάξουμε να τις παρουσιάζουμε παράλληλα με το σήμερα», ανέφερε ο Abloh σε δήλωσή του.