Είναι γεγονός πως μερικές φορές το να συνθέσουμε ένα look είναι αρκετά πιο δύσκολο απ’ ό,τι ακούγεται. Μπορεί να έχεις μια καινούργια φούστα που λατρεύεις, ή ένα καινούργιο παπούτσι, ή ένα παλτό, αλλά ανεξάρτητα από το πόσους διαφορετικούς συνδυασμούς θα δοκιμάσεις, δεν μπορείς να βρεις το ιδανικό combo. Μην ανησυχείς! Το TikTok μάς θύμισε ένα κοινό μυστικό των fashion insiders για πετυχημένα looks στο λεπτό. Και ο λόγος για τον «κανόνα του σάντουιτς».

Τι είναι «ο κανόνας του σάντουιτς»;

Είναι ακριβώς ό,τι ακούτε. Η ιδέα είναι ότι, κάθε look πρέπει να έχει δύο ρούχα που θα λειτουργούν ως τις «φέτες ψωμιού» αυτό σημαίνει ότι θα έχουν το ίδιο χρώμα και τη «γέμιση», δηλαδή ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ διαφορετικού χρώματος ανάμεσά τους.

Αυτό σημαίνει ότι ταιριάζετε το χρώμα της μπλούζας και των παπουτσιών σας, ολοκληρώνοντας το look με ένα παντελόνι ή φούστα διαφορετικού χρώματος. Ή να φορέσετε μια μπλούζα και ένα παντελόνι ίδιου χρώματος και μια ζώνη στη μέση που να το «σπάει». Φυσικά, ο κανόνας του σάντουιτς δεν εφαρμόζει μόνο στο χρώμα, αλλά και στην υφή ή τις αναλογίες. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε ένα μόνοχρωμο σύνολο, επιλέξτε velvet top και μποτάκια και μια φούστα από άλλο ύφασμα. Αντίστοιχα ένα oversized top και chunky sneakers και στενό τζιν.

@petitelife_incolors Fashion Sandwich Rule. #fashionrules #fashion101 #fashionadvice #fashiontips #stylingtips #fashionhelp #fashionrule ♬ original sound – Natalia| Fashion Tips