Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν η Rajwa Al-Saif και ο γιος της βασίλισσας Ράνιας, διάδοχος πρίγκιπας Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β της Ιορδανίας, την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Στον παραμυθένιο γάμο του ζευγαριού έδωσαν υψηλοί προσκεκλημένοι και φυσικά γαλαζοαίματοι.

Μαζί με αρκετούς άλλους Άραβες βασιλείς, η Αυτής Υψηλότητα Μόζα μπιντ Νάσερ αλ Μισνέντ, εμίρισσα του Κατάρ και μητέρα του σημερινού εμίρη και σύζυγος του πρώην ηγέτη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.

Η Sheikha Moza έκανε για άλλη μια φορά μία εμφάνιση statement με το κομψό σύνολό της να επισκιάζει όλες τις royal με το επιβλητικό στυλ της.

Η Sheikha Mozah του Κατάρ έδειχνε υπέροχη μέσα στο ροζ – μαύρο σύνολο του οίκου Valentino, που προέρχεται από τη συλλογή φθινόπωρο 1989 Couture. Το βραδινό παλτό ήταν εμπνευσμένο από σχέδιο του αυστριακού αρχιτέκτονα Josef Hoffman.

Η Sheikha Mozah θεωρείται μία από τις πιο κομψές γυναίκες στον κόσμο. Ο Guardian την έχει περιγράψει ως «το φωτισμένο πρόσωπο ενός βαθιά συντηρητικού καθεστώτος». Την έχουν επίσης αποκαλέσει «η πραγματική κυβερνήτης του Κατάρ».

Με μαύρα μάτια και αριστοκρατική εμφάνιση, θεωρείται η αγαπημένη μεταξύ των συζύγων του συζύγου της. Το ζευγάρι έχει επτά παιδιά, ηλικίας από 32 έως 45 ετών.

Η Sheikha Mozah γεννήθηκε στο Κατάρ, αλλά μεγάλωσε στην Αίγυπτο και το Κουβέιτ, όπου ο πατέρας της ζούσε εξόριστος ως αντίπαλος του καθεστώτος. Επέστρεψε στο Κατάρ το 1977, σε ηλικία 18 ετών, για να παντρευτεί τον Hamad bin Khalifa Al Thani, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, ο οποίος τελικά ανέτρεψε τον ίδιο του τον πατέρα με ένα αναίμακτο πραξικόπημα το 1995. Είναι η δεύτερη από τις τρεις συζύγους του.

Κι ενώ οι γυναίκες στο Κατάρ εξακολουθούν να υπόκεινται στους νόμους περί ανδρικής κηδεμονίας – που σημαίνει ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή να εργαστούν χωρίς την άδεια των ανδρών συγγενών τους – η Sheikha Mozah φαίνεται να έχει μεγάλη ελευθερία, ιδίως όσον αφορά τα ταξίδια και τα ρούχα της. Πολλοί το αποδίδουν αυτό στην ιδιότητά της όχι μόνο ως συζύγου του πρώην ηγεμόνα, αλλά και ως μητέρας του σημερινού εμίρη του Κατάρ.

Η αδυναμία της Sheikha Mozah για τη μόδα έχει επίσης επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις. Το 2010, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε το εμβληματικό πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια- δύο χρόνια αργότερα, εξαγόρασε τον θρυλικό ιταλικό οίκο μόδας Valentino για περισσότερα από 857 εκατομμύρια δολάρια.