Το κλασικό κοντό μαύρο φόρεμα (little black dress) βγαίνει στο φως του ήλιου σε δημοπρασία, στην οποία παρουσιάζονται κομμάτια από το 1926, την εποχή που το δημιούργησε η Coco Chanel και από τότε θεωρείται αναντικατάστατο σύμβολο κομψότητας.

Το μικρό μαύρο φόρεμα έλαβε το ακρωνύμιο LTB (little black dress) την ίδια χρονιά, όταν η αμερικανική Vogue έκανε αφιέρωμα στις δημιουργίες της Chanel με τίτλο «Όποιο χρώμα, αρκεί να είναι μαύρο».

Vintage φορέματα από τις δεκαετίες του 20 και του 60 που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του αντικέρ μόδας Didier Ludot πωλούνται σε δημοπρασία που διοργανώνουν οι οίκοι Kerry Taylor Auctions και Sotheby’s στο Παρίσι.

Ο Didier Ludot θεωρείται θεσμός του vintage και πιο συγκεκριμένα της vintage υψηλής ραπτικής. Δραστηριοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και είναι διεθνώς γνωστός, καθώς εδώ και 40 χρόνια ντύνει τις πιο σικ γυναίκες του κόσμου με second hand δημιουργίες που φόρεσαν γυναίκες της προηγούμενης γενιάς.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται κομμάτια υψηλής ραπτικής κορυφαίων σχεδιαστών , Chanel, Jean Patou καθώς και φορέματα των Balenciaga, Yves Saint Laurent, Pierre Balmain και Yohji Yamamoto που έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.