Αυτές είναι οι τροφές που θα εκτοξεύσουν τον μεταβολισμό σας στα ύψη!

 Αυτές είναι οι τροφές που θα εκτοξεύσουν τον μεταβολισμό σας στα ύψη!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για άτομα που τρώνε όσο θέλουν κι όμως, δεν παίρνουν εύκολα βάρος. Ωστόσο, αυτό δε συμβαίνει με όλους μας, καθώς έχει να κάνει με το μεταβολισμό μας. Όταν κάποιος έχει καλό μεταβολισμό σημαίνει ότι ο οργανισμός του μπορεί να καίει πιο εύκολα τις θερμίδες που λαμβάνει και κατά συνέπεια, δεν παχαίνει εύκολα.

Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει κάποιος να είναι περισσότερο προσεκτικός και να αναζητά τρόπους να ενεργοποιεί τον μεταβολισμό του. Η άσκηση είναι σημαντική, ωστόσο, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να βοηθήσουν.

Μούρα

Έχει διαπιστωθεί ότι τα μούρα έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες και η ενσωμάτωσή τους σε μια ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει σε έναν καλύτερο έλεγχο του βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μούρα περιέχουν αρκετό νερό και φυτικές ίνες, με τα οποία επιτυγχάνεται το αίσθημα του κορεσμού χωρίς να νιώθουμε ότι πεινάμε. Επιπλέον, τα μούρα περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που μας θωρακίζουν από το στρες αλλά και από πλήθος χρόνιων νοσημάτων.

Αμύγδαλα

Παρόλο που οι ξηροί καρποί, γενικώς, θεωρούνται αρκετά θερμιδογόνοι, έχει διαπιστωθεί ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους αλλά και στα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Επιπλέον, τα αμύγδαλα μας εφοδιάζουν με πολύτιμες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως επίσης πρωτεΐνες.

Πράσινο τσάι

Έχει διαπιστωθεί ότι το πράσινο τσάι έχει την ιδιότητα να «ξυπνά» το μεταβολισμό, αυξάνοντάς τον έως και κατά 3%. Επιπλέον, περιέχει βασικά αντιοξειδωτικά που μάλιστα, συντελούν στη λιπόλυση.

Γκρέιπφρουτ και λεμόνια

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται συχνά σε δίαιτες. Αυτό οφείλεται στη ναρινγερίνη που περιέχουν, συστατικό που δρα ενάντια στη συσσώρευση του λίπους. Επιπλέον, τόσο το γκρέιπφρουτ όσο και το λεμόνι συγκαταλέγονται στα εσπεριδοειδή τα οποία, ως γνωστόν, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Συνεπώς, εκτός από βοηθητικά για τη διατήρηση μιας καλής σιλουέτας, δρουν ευεργετικά και στην υγεία μας, ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Φροντίστε, ωστόσο, να μην υπάρχει υπερβολή στην κατανάλωσή τους, καθώς είναι σημαντικό να υπάρχει μια ποικιλία τόσο στα φρούτα όσο και τα λαχανικά που καταναλώνουμε ημερησίως.

Αν συμπεριλάβετε, λοιπόν, τις παραπάνω τροφές στη διατροφή σας θα έχετε πλούσια οφέλη στην υγεία σας και συγχρόνως, θα «ξυπνήσετε» το μεταβολισμό σας!
Scroll To Top