Αν δεν θέλεις να γουργουρίζει η κοιλιά σου μετά από κάθε σνακ ή γεύμα απόφυγε αυτές τις 5 τροφές που σε κάνουν να πεινάς.

Χυμοί

Αν και οι χυμοί και οι detox χυμοί είναι πολύ δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό, έχουν θερμίδες και σάκχαρα που, μετά την κατανάλωσή τους, αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος απότομα και το ρίχνουν το ίδιο απότομα, με αποτέλεσμα να σε κάνουν να πεινάς.

Γιαούρτι 0%

Ενώ το γιαούρτι προωθείται συνεχώς ως σούπερ υγιεινό φαγητό και απαραίτητο μετά την προπόνηση, εξαρτάται και από το τί γιαούρτι επιλέγεις. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με φρούτα με 150 θερμίδες περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 25 γραμμάρια ζάχαρη. Το υψηλότερο φορτίο των υδατανθράκων και η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά θα σε κάνουν να πεινάς ακόμη περισσότερο μετά την κατανάλωσή του.

Ασπράδια αυγών

Ενώ τα ασπράδια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, τα καλά λιπαρά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα βρίσκονται μέσα στον κρόκο του αυγού σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Clinical Nutrition. Τα λιπαρά που περιέχουν οι κρόκοι των αυγών όχι μόνο σε χορταίνουν αλλά είναι απαραίτητα για την παραγωγή ορμονών και την απορρόφηση ορισμένων βιταμινών και άλλων συστατικών από το σώμα.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη και όλα τα γλυκαντικά (από τα τεχνητά γλυκαντικά έως τη βιολογική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο) είναι εξαιρετικά εθιστική επειδή σχετίζεται με την αυξημένη απελευθέρωση της ντοπαμίνης. Δεδομένου ότι έχουμε σχεδιαστεί εξελικτικά για να αναζητάμε κάτι γλυκό για να επιβιώσουμε και ότι οι πηγές ζάχαρης είναι πανταχού παρούσες, ο εθισμός στη ζάχαρη γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένος και ένας τεράστιος παράγοντας σε προβλήματα υγείας σε όλον τον κόσμο.

Αλμυρά σνακ

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς ποτέ να φας μόνο ένα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αλμυρά σνακ περιέχουν υπερβολικές ποσότητες νατρίου και συχνά στερούνται φυτικών ινών ή πρωτεϊνών. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε αλάτι προκαλεί ήπια αφυδάτωση στον οργανισμό και μπορεί να εξαπατήσει το σώμα σου και να σε κάνει να νομίζεις ότι πεινάς.

Έτσι τρως περισσότερο αντί να πιεις ένα ποτήρι νερό. Η έλλειψη πρωτεϊνών και φυτικών ινών σημαίνει ότι το σνακ δεν είναι ισορροπημένο με υδατάνθρακες, οδηγώντας σε μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και μετά σε απότομη πτώση. Επιπλέον, το νάτριο προκαλεί την παραγωγή της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο αλάτι τρως, τόσο περισσότερο το θέλεις.