Αυτή είναι η γυμναστική που θα σας ανακουφίσει από τους πόνους!

Αυτή είναι η γυμναστική που θα σας ανακουφίσει από τους πόνους!

 

Όπως έχουν δείξει έρευνες και μελέτες τα τελευταία χρόνια, η γυμναστική μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους, να αυξήσει τις αντοχές του σώματος και να προφυλάξει την υγεία της καρδιάς σας.

Ποίες είναι όμως οι ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε αυτό;

Περπάτημα

Ξεκινήστε με 10 λεπτά την ημέρα, και σταδιακά φτάστε τα τρία δεκάλεπτα την ημέρα.

Αυξήστε την καθημερινή σας δραστηριότητα

Από τις δουλειές του σπιτιού, όπως το σκούπισμα, μέχρι το παιχνίδι με τα παιδιά, όλα αυτά είναι μορφές γυμναστικής, και μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ελαφριές διατάσεις και ασκήσεις ενδυνάμωσης στο σπίτι

Υπάρχουν πάρα πολλές απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Προσπαθήστε να κάνετε διατάσεις καθημερινά, και σύντομα θα δείτε πολύ θετικά αποτελέσματα.

Κολύμβηση και aqua aerobics

Η κολύμβηση είναι γυμναστική για ολόκληρο το σώμα, και τα επίπεδα έντασης είναι πολύ χαμηλά λόγω του νερού, άρα αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές σας για δυνατούς μύες και καλή υγεία.

Ήπια ποδηλασία και ασκήσεις γυμναστηρίου

Το να κάνετε μερικά χιλιόμετρα σε ένα στατικό ποδήλατο, με χαλαρούς ρυθμούς, μπορεί να είναι πολύ καλό, όπως και μερικές ασκήσεις με βάρη. Μην κάνετε αυτές τις ασκήσεις μόνοι σας, μιλήστε πάντα με τον προπονητή σας, για να σας προτείνει τις κατάλληλες ασκήσεις και τα κατάλληλα κιλά.

Yoga, Pilates και Τάι Τσι

Αυτού του είδους οι πρακτικές όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το στρες που προκαλεί ο χρόνιος πόνος, αλλά παράλληλα θα καταφέρετε να ελέγχετε την αναπνοή σας, να βελτιώσετε την στάση του σώματος και την ισορροπία σας, όπως και να δυναμώσετε τους μύες σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top