Αυτό είναι το ιδανικό σνακ για πριν την προπόνηση σύμφωνα με τον trainer της Scarlett Johansson

Αυτό είναι το ιδανικό σνακ για πριν την προπόνηση σύμφωνα με τον trainer της Scarlett Johansson

 

Ο Eric Johnson, ο personal trainer της Scarlett Johansson θεωρεί ότι δεν υπάρχει καλύτερο σνακ από τη σοκολάτα πριν από την προπόνηση.

Γιατί να τρως σοκολάτα πριν από μια προπόνηση;

Αρχικά για την καλή σου ψυχολογία: ουσιαστικά, λαμβάνεις ένα θετικό feedback. Η σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών - μια ορμόνη που ανακουφίζει από το στρες και τον πόνο και προκαλεί συναισθήματα ευφορίας - στον εγκέφαλό σου.

«Σταματάς να λες αυτό το φοβερό, πρέπει να πάω για προπόνηση. Αντιθέτως, διαμορφώνεις τη νοοτροπία: Ω, είμαι ενθουσιασμένη, πάω για προπόνηση! Απλώς τρώγοντας αυτό το κομμάτι μαύρης σοκολάτας», λέει ο Eric.

Η μαύρη σοκολάτα, βρήκαν, ότι έχει την τέλεια ισορροπία: νόστιμη και θρεπτική για να νιώσεις χορτασμένη, αλλά αρκετά ελαφριά, για να μη σε βαραίνει. «Δεν κάθεται στο στομάχι σου», εξηγεί. «Αντιθέτως, έχεις αυτή τη μεγάλη έκρηξη ενέργειας που διατηρείται και σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης».

Το να λαμβάνεις την καφεΐνη σου από μια πιο φυσική πηγή από τον τυπικό σου καφέ αποτελεί καλύτερη επιλογή για την υγεία σου αλλά και τις προπονήσεις σου.

Τι είδους σοκολάτα πρέπει να φας πριν από μια προπόνηση;

Ο Eric διευκρινίζει ότι πρέπει να είναι οργανική, και, κυρίως, μαύρη: με περίπου 80% κακάο ή περισσότερο. Στόχος να τρως περίπου 25 με 50 gr, αναλόγως της έντασης και της διάρκειας της προπόνησης. Να την καταναλώνεις 20 με 30 λεπτά πριν από τη γυμναστική. Δοκίμασε να τρως τη σοκολάτα αργά, ώστε να απολαμβάνεις τη γεύση. Συν ότι βοηθά αυτό και την πέψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top