Αυτο το καλοκαίρι βάλτε το κολύμπι στη ζωή σας και μεταμορφώστε το σώμα σας

Αυτο το καλοκαίρι βάλτε το κολύμπι στη ζωή σας και μεταμορφώστε το σώμα σας

Θεωρείται -και όχι άδικα- η καλύτερη γυμναστική. Τα πλεονεκτήματα της κολύμβησης είναι πάρα πολλά για την υγεία, την ψυχολογία και τη σιλουέτα μας, για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να σας δώσουμε 5 λόγους για τους οποίους στις φετινές σας διακοπές, πρέπει να σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και να κάνετε για κολυμπήσετε για περίπου 20 λεπτά.

Αυξημένη ελαστικότητα.

Το νερό αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέσα για να αυξήσουμε την ευλυγισία μας. Το κολύμπι βοηθά αποτελεσματικά στην αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, αλλά και στην σωματική ευεξία, κρατώντας μας μακριά από τραυματισμούς και πόνους στις αρθρώσεις.  

Καλύτερη ψυχική υγεία.

Όταν κολυμπάμε ανεβαίνει η διάθεσή μας, καθώς με την άσκηση απελευθερώνονται ενδορφίνες στον οργανισμό μας και νιώθουμε πολύ πιο όμορφα. Οι ενδορφίνες είναι γνωστές και αλλιώς ως ορμόνες της ευτυχίας, γιατί είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα ευφορίας και ψυχικής ανάτασης.

Απώλεια βάρους.

Ξέρατε ότι με μισή ώρα κολύμπι μπορείτε να χάσετε μέχρι και 500 θερμίδες; Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν αν θέλετε να κρατηθείτε σε φόρμα ή θέλετε να ελέγχετε το άγχος σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακόμη, το γεγονός ότι γυμνάζεστε κόντρα στην αντίσταση του θαλασσινού νερού σας βοηθά να χάσετε και περισσότερο λίπος και πόντους. Όχι κι άσχημα.

Μυική ενδυνάμωση.

Εκτός από το γεγονός ότι θα χάσετε λίπος και θα νιώθετε ευεξία, το κολύμπι θα σας βοηθήσει να χτίσετε πιο δυνατούς μυς και να αυξήσετε τη μυική σας μάζα. Πρέπει να ξέρετε ότι η σωστή αναλογία μυικής μάζας στο σώμα σας, σας βοηθά κάνετε περισσότερες καύσεις γιατί η μυική μάζα αναγκάζει το σώμα σας να αυξήσει τις καύσεις του, γεγονός που συνεπάγεται λιγότερο λίπος και φυσικά πιο καλλίγραμμη σιλουέτα.

Μακροζωία.

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών η κολύμβηση βοηθά στην επιμήκυνση της ζωής. Αν θέλετε επομένως να ζήσετε παραπάνω αλλά και πιο υγιείς ξεκινήστε κολύμβηση άμεσα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top