Μία δυναμωτική και αποτοξινωτική συνταγή για την χειμωνιάτικη περίοδο που διανύουμε. Το κουνουπίδι, το σκόρδο, ο κουρκουμάς και το ginger αποτελούν έναν διατροφικό συνδυασμό πλούσιο σε βιταμίνες που θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Υλικά

1/2 κουνουπίδι

1 λάχανο γογγυλιού

2 καρότα

1 φλ. σπιτικό γάλα φουντούκι

2 κρεμμύδια

1/4 φλ. λάδι

1/2κγ κάρδαμο     

1 κ.σούπας κουρκουμά σκόνη                                                                         

3 σκελίδες σκόρδο στο γκριλ

2 κ.σούπας τζίντζερ φρέσκο ή 1 κουτάλια σκόνη

μανιτάρια πλευρώτους

κόκκινες πιπεριές

αλάτι

πιπέρι                                                                                                                                                    

φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση:

Σε ρηχό ταψί τοποθετούμε τα σκόρδα, τα πλευρώτους και τις πιπεριές. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα ως τη μέση νερό.

Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά & αφήνουμε για 15 λεπτά.

Όταν η σούπα είναι έτοιμη προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.

Ελέγχουμε την γεύση και ανάλογα διορθώνουμε.

Περνάμε από σίτα την σούπα για να αφαιρεθούν όλες οι ίνες από το γουλί.

Γαρνίρουμε με την ψητή πιπεριά και τον φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Αν θέλουμε προσθέτουμε στυμμένο λεμόνι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!