Δείτε γιατί πρέπει να βάλετε το Pilates στη ζωή σας

Δείτε γιατί πρέπει να βάλετε το Pilates στη ζωή σας

Η γυμναστική που προτιμούν οι celebrities του εξωτερικού αλλά και οι δικοί μας! Η νέα μόδα που ομορφαίνει, σμιλεύει το κορμί και παράλληλα ενδυναμώνει, μακραίνει.

«Η ενασχόλησή μου με το pilates ξεκίνησε το 1999. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μέθοδο που εφηύρε ο Joseph Pilates. Έτσι μαθαίνω να αντιμετωπίζω τον κάθε ασκούμενο ξεχωριστά. Αυτό βέβαια πρέσβευε και ο ίδιος. Στόχος μου δεν είναι να βάζω όλους τους ασκούμενους σε ένα «καλούπι» και να πραγματοποιώ ένα συγκεκριμένο ασκησιολόγιο της μεθόδου. Ξεκινώ κάνοντας πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση των αναγκών του κάθε σώματος και λόγω της ιδιότητάς μου ως Φυσικοθεραπεύτριας-Κινησιοθεραπεύτριας και Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και Πρωταθλήτριας στα 800 μ. της Εθνικής Ομάδας Στίβου και με βάση τις αρχές της μεθόδου,  προσπαθώ να βελτιώσω την αρχική κατάσταση του ασκουμένου. 

Η συνεχής εκπαίδευση,  η έρευνά μου πάνω στο pilates και οι σπουδές μου στη Γερμανία με την ίδια την εταιρεία του Joseph Pilates με βοήθησαν να εξελίξω τη μέθοδο,  να μελετήσω με ποιες ασκήσεις θα είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα ανά περίπτωση και βέβαια να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο, το οποίο και πρεσβεύω! 

Είναι ευλογία να συνεργάζομαι με γονείς για τα παιδιά τους στον πολυχώρο Highway Activity Center . Το pilates είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για όλες τις ηλικίες από παιδιά έως υπερήλικες καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών κινητικών και μυοσκελετικών προβλημάτων (σκολίωση, κύφωση, κοίλες, αυχένα, γόνατα, κτλ)   

Στα Wellness Studio Pilates προσπαθούμε οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά να μεταδώσουμε με αγάπη στον καθένα ξεχωριστά ότι αυτή η μορφή άσκησης μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος για τις ανάγκες κάθε σώματος. 

H μέθοδος του Pilates είναι ιδανική για όλους καθώς βελτιώνει την φυσική κατάσταση, μειώνει το λίπος, επιτυγχάνει απώλεια πόντων, καθώς επίσης αντιμετωπίζει αποτελεσματικά προβλήματα μέσης, αρθρώσεων, αυχένα και αυτοάνοσα νοσήματα. 

Είναι ιδανική άσκηση επίσης για τις εγκύους καθώς βοηθάει όλη την διαδικασία της εγκυμοσύνης και το ίδιο το μωράκι, γυμνάζει όλους εκείνους τους μυς που παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του τοκετού.

Αποτελεί για μένα υπόσχεση επαγγελματική άλλα και στοίχημα ζωής να αλλάξω την νοοτροπία και παράλληλα την στάση ζωής των ανθρώπων που έρχονται σε μάς. Κάνοντας μόνο 2-3 φορές  την εβδομάδα για μια ώρα τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τον πρώτο κιόλας μήνα! 

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι την διαφορά στο pilates την κάνει ο κατάλληλος δάσκαλος με την εμπειρία, την σωστή κατάρτιση και εκπαίδευση και όχι ένα κρεβάτι Reformer» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Παπαδοπούλου.


Ποια είναι τα οφέλη του Pilates;

• Αυξάνει την αναπνευστική ικανότητα και την κυκλοφορία του αίματος
• Ενδυναμώνει τους μυς του κορμού
• Χαρίζει ευλυγισία- συντονισμό σώματος και πνεύματος
• Σωστή στάση
• Ισορροπία
• Μυϊκή συναρμογή
• Οστική πυκνότητα και υγιείς αρθρώσεις
• Αύξηση κινητικότητας
• Θετική επίγνωση του σώματος
• Αποτελεσματική κίνηση
• Λειτουργική εφαρμογή της τεχνικής στην καθημερινότητα (functional exercise) και βελτίωση της καθημερινότητας.


Η Μαρία Παπαδοπούλου, Φυσιοθεραπεύτρια-Κινησιοθεραπεύτρια του Πολεμικού Ναυτικού, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Στίβου στα 800μ. και επί χρόνια στέλεχος Εθνικής ομάδας, μετά από πολυετή εμπειρία και διδασκαλία στην μέθοδο Pilates, θα στέκεται πάντα δίπλα σας σύμβουλος και καθοδηγήτρια των μυοσκελετικών προβλημάτων και για ο,τι χρειάζεστε ώστε να έχετε μια πιο βελτιωμένη φυσική και υγιεινή κατάσταση του σώματος σας.

Κλείστε κι εσείς το πρώτο σας ραντεβού στο εξειδικευμένο κέντρο:

Highway Activity Center

Πηγών & Ερυμάνθου 35 , 17Ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών –Λάμιας
(είσοδος από παράδρομο με κατεύθυνση προς Λάμια) , Νέα Κηφισιά  

Τ.211 5550565 Μ. 698 5812933. 
E-mail: info@highwaycenter.gr
www.highwaycenter.gr

Scroll To Top