Επηρεάζει η βραδινή γυμναστική τον ύπνο μας;

Επηρεάζει η βραδινή γυμναστική τον ύπνο μας;

 

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Advances in Preventive Medicine, υποστηρίζει ότι η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, αν και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό.

Επιπλέον, η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine.

Ωστόσο, η ώρα της προπόνησής σας μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να ασκηθούν αργά το βράδυ χωρίς να αισθάνονται υπερβολικά κουρασμένοι.

Η άσκηση λίγο πριν τον ύπνο μπορεί να δυσκολέψει μερικούς ανθρώπους να κοιμηθούν καθώς η άσκηση υψηλής έντασης αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό και διεγείρει το νευρικό σύστημα, παράγοντες οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες ύπνου.

Επιπλέον, η άσκηση – ιδιαίτερα η έντονη άσκηση – αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει έναν τύπο ορμονών γνωστών ως ενδορφίνες, οι οποίες μπορεί να κρατήσουν μερικούς ανθρώπους ξύπνιους, σύμφωνα πάλι με το Johns Hopkins Medicine.

Οι βραδινές προπονήσεις δεν οδηγούν αυτόματα σε προβλήματα ύπνου. Για παράδειγμα, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine διαπίστωσε ότι η άσκηση το βράδυ δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στον ύπνο, αν και τα ευρήματα δείχνουν ότι μπορεί να θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας τουλάχιστον μία ώρα για να χαλαρώσετε εάν κάνατε έντονη προπόνηση.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν λίγες ώρες για να χαλαρώσουν και μπορεί να μην μπορούν να ασκηθούν το βράδυ.

Το εάν ο ύπνος σας επηρεάζεται ή όχι από τις βραδινές προπονήσεις είναι κάτι το οποίο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε για να μάθετε πώς θα λειτουργήσει στην περίπτωσή σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top