Εσύ ήξερες ότι μία ώρα ιππασίας ισοδυναμεί με μισή ώρα jogging;

Εσύ ήξερες ότι μία ώρα ιππασίας ισοδυναμεί με μισή ώρα jogging;

Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο ευεργετικά αθλήματα. Η επαφή με τη φύση και το ζώο έχει χαλαρωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες, ενώ χρησιμοποιείται και ως ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Η ιππασία πέρα από τα πολλά οφέλη που έχει για το μυαλό, είναι και εξαιρετική αερόβια άσκηση για το σώμα. Αρκεί να σκεφτείς ότι με μία ώρα ιππασίας στη φύση, καις 330 θερμίδες, όσες δηλαδή και με το τρέξιμο, γυμνάζεις γοφούς, γλουτούς, κοιλιακούς και ραχιαίους μυς, ενώ βελτιώνεις την ισορροπία του σώματος και τον έλεγχο του σώματος.

Η γυμναστική στη φύση αυξάνει το αίσθημα ευεξίας, απομακρύνει το άγχος και σε βοηθά να χαλαρώσεις και να εναρμονιστείς με τo φυσικό περιβάλλον.

Από σωματικής και φυσιολογικής άποψης, η ιππασία βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και δυναμώνει τους πυελικούς κυρίως μυς, αλλά και τους μυς των ποδιών και της κοιλιάς. Επίσης, αυξάνει την ισορροπία, βελτιώνει τη στάση του κορμού και του σώματος κατά την προσπάθεια του αναβάτη να σταθεί και να ισορροπήσει πάνω στην πλάτη του αλόγου.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές σχολές και ιππικοί όμιλοι που προσφέρουν ατομικά και ομαδικά μαθήματα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σχολές και τα ιππικά κέντρα, επισκεφθείτε το επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας: www.equestrian.org.gr

Scroll To Top