Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις μόνο πρωτεΐνη μετά την προπόνηση;

Γιατί δεν πρέπει να παίρνεις μόνο πρωτεΐνη μετά την προπόνηση;

Επειδή το σώμα σου καίει πρώτα υδατάνθρακες (με τη μορφή γλυκόζης και γλυκογόνου) για ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με υψηλή ένταση και διάρκεια, απαιτείται πρωτεΐνη για μακροπρόθεσμη επισκευή και συντήρηση των μυών. 

Εάν θέλεις να αυξήσεις τα οφέλη από μια μεγάλη ή έντονη προπόνηση, θα πρέπει να προσφέρεις υδατάνθρακες και πρωτεΐνες στον οργανισμό σου ASAP.

Έχε υπόψη σου ότι απλά και μόνο η κατανάλωση πρωτεΐνης δεν μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της μυϊκής μάζας. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται αντίστοιχη προπόνηση και διατροφή και ακόμη και τότε η αύξηση της μυϊκής μάζας αποτελεί διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

Η σωστή αναλογία υδατανθράκων προς πρωτεΐνη είναι 4:1. Περισσότερη πρωτεΐνη από αυτή, έχει αρνητική επίπτωση επειδή επιβραδύνει την ενυδάτωση και την αναπλήρωση γλυκογόνου.

Η συνολική ποσότητα της πρωτεΐνης που μπορεί να αφομοιωθεί ανά γεύμα δεν ξεπερνά τα 25 - 30 γραμμ. Μάλιστα, οι απαιτητικές προπονήσεις απαιτούν πολύ περισσότερους υδατάνθρακες αφού το μυϊκό γλυκογόνο κυριολεκτικά εξαντλείται.

 

Scroll To Top