Κάνεις δίαιτα αλλά δεν αδυνατίζεις; Ζυγίζεσαι κάθε μέρα και η ζυγαριά δεν φαίνεται να κουνιέται; Τι γίνεται; Aν έχεις κάνει τις εξετάσεις σου για θυρεοειδή ή άλλες ορμονικές διαταραχές, δες ποιοι είναι οι λόγοι που ενώ προσέχεις, δεν χάνεις κιλά.
 
1. Mήπως τρως μια ή δυο φορές τη μέρα;
 
Νομίζεις πως αν τρως μια φορά άντε δυο τη μέρα, θα αδυνατίσεις κι όμως, το πρώτο μυστικό για να πάρει μπρος ο μεταβολισμός είναι πολλά και μικρά γεύματα καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας. Τρία κυρίως γεύματα και δυο σνακ, κάθε τρεις ώρες. Ακόμη κι αν δεν πεινάς στο γραφείο ή στο δρόμο, κάθε τρεις ώρες, πρέπει κάτι να βάλεις στο στόμα σου. Λίγα αμύγδαλα, μια μπανάνα, μια μπάρα δημητριακών είναι εύκολα σνακ που μπορείς να τα έχεις και στη τσάντα σου. Αν δεν ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου ν΄αρχίσει να καίει, πώς θ΄αδυνατίσεις;
 
2. Μήπως παραλείπεις τελείως το πρωινό;
 

Μπορεί να λες πως το πρωί δεν πεινάς ή μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως αν φας ένα καλό πρωινό μετά πεινάς, οπότε το παραλείπεις. Να ένα ακόμη μεγάλο λάθος. Ο λόγος που πεινάς λίγες ώρες μετά το πρωινό σου, είναι επειδή πήρε μπρος ο μεταβολισμός κι άρχισε να δουλεύει. Αν τον αφήσεις χωρίς… καύσιμα, θα τεμπελιάσει. Άσε που το μεσημέρι θα φας διπλά. Ξεκίνα λοιπόν τη μέρα σου με ένα μπολ δημητριακών, βρώμη, αυγά βραστά, φρυγανιές σικάλεως με λίγο τυρί και μην το αμελείς.

 
3. Μήπως δεν πίνεις πολύ νερό;
 
Το ξέρεις, αλλά το ξεχνάς. Χωρίς νερό, δουλειά δεν γίνεται. Ας έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Ακόμη και στο γραφείο, στο αυτοκίνητο, στα ψώνια, παντού. Χρειάζεσαι 2 λίτρα νερό τη μέρα. Και μάλιστα θα φανεί και στην επιδερμίδα σου η ενυδάτωση, γιατί θα λάμψει.
 
4. Μήπως δεν γυμνάζεσαι καθόλου;
 
Όταν θέλεις να χάσεις κιλά, μόνο η διατροφή δεν φθάνει. Χρειάζεται και άσκηση. Και μάλιστα όχι μόνο αερόβια αλλά και ενδυνάμωση με βάρη. Μην ακούς που λένε πως πρώτα ν΄αδυνατίσεις και μετά να κάνεις ασκήσεις με βάρη, γιατί είναι μύθος. Το λίπος δεν σφίγγει, απλώς δεν σου επιτρέπει να δεις τους μυες του σώματός σου να γραμμώνονται. Επίσης τόσο η αερόβια άσκηση, όσο και τα βάρη, καίνε λίπος. Ξεκίνα με γρήγορο περπάτημα τον πρώτο καιρό για μισή ωρίτσα κι έπειτα συμπλήρωσε το πρόγραμμά σου και με ασκήσεις. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι οκ, τέσσερις πολύ καλό και αν αντέξεις πέντε, θα δεις άμεσα τ΄αποτελέσματα. Άσε που θα νιώθεις καταπληκτικά.
 
 
5. Μήπως τσιμπάς κάποιο παχυντικό σνακ;
 
Ένα κουλουράκι, μια μικρή τάρτα, μερικά τσιπς μπορεί να μην τα υπολογίζεις όταν όμως έχουν θερμίδες αλλά και λιπαρά. Μπορεί λοιπόν να κάνεις δίαιτα, να προσέχεις τη διατροφή σου και όλα να τα χαλάς επειδή πέφτεις σε μικρούς πειρασμούς πολλών θερμίδων.
 
6. Μήπως τρως αργά το βράδυ;
 
Μπορείς να τρως το βραδινό σου μέχρι τις 9 το βράδυ, άντε 10 αν κοιμάσαι στις 2 το πρωί. Και πρέπει να είναι ελαφρύ, με πρωτεϊνες και σίγουρα χωρίς υδατάνθρακες. Αν σε πιάσει λιγούρα μέσα στη νύχτα… αγγγουράκια, καροτάκια άντε και καμιά βραστή γαλοπούλα.
 
7. Μήπως πίνεις ποτά και κοκτέιλ;
 

Νομίζεις πως προσέχεις τη διατροφή σου και βγαίνεις το βράδυ και πίνεις μερικά ποτάκια. Νιώθεις πως αφού δεν τρως δεν κάνεις τίποτε κακό. Όμως κάθε ποτό έχει θερμίδες, αν μάλιστα προτιμάς τα κοκτέιλ οι θερμίδες τριπλασιάζονται. Το μόνο που επιτρέπεται είναι κανένα ποτηράκι λευκό κρασί αλλά κι αυτό με μέτρο.

 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!