Aν και το ξέρουμε ότι τα πολλά γλυκά και η ζάχαρη δεν κάνει καλό ούτε στην υγεία μας αλλά ούτε και στη σιλουέτα μας… δεν μπορούμε να αντισταθούμε!

Προσφέρετε ένα πιάτο σαλάτας και μάλλον θα σας πουν, όχι. Μα γιατί; Γιατί έχουμε τέτοια λατρεία για τα γλυκά τρόφιμα, παρά το γεγονός ότι δεν μας κάνουν καλό; Είναι ένα από τα πιο άδικα πράγματα στη ζωή!

Είναι πολύ πιο πιθανό να τρώμε γλυκά τρόφιμα από ό,τι τρόφιμα που έχουν πραγματική θρεπτική αξία. Αποδεικνύεται όμως, ότι υπάρχει μία απολύτως κατανοητή εξήγηση γι ‘αυτό: Πρόκειται πράγματι για ένα μηχανισμό επιβίωσης.

Γεννιόμαστε να μας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις!

Ο διατροφολόγος και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου South Bank, Dr. Adam Cunliffe, μας εξηγεί το όλο θέμα.

«Δεν γεννιόμαστε με την παρόρμηση να μας αρέσουν πολλές γεύσεις. Στην πραγματικότητα γεννιόμαστε να μην μας αρέσει τίποτε άλλο, εκτός από το γάλα της μητέρας μας και οι γλυκές γεύσεις, οπότε αποκτάμε ιδιαίτερη συμπάθεια με αυτές τις συνήθεις με την πάροδο του χρόνου».

Ο γιατρός εξήγησε ότι υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί γεννιόμαστε να αγαπάμε τόσο λίγες γεύσεις και να μην αγαπάμε τόσες πολλές. Αλλά η κυρίαρχη σκέψη, η οποία είναι ευρέως αποδεκτή από την ιατρική κοινότητα, είναι ότι πρόκειται για έναν προστατευτικό μηχανισμό που εξασφαλίζει ότι θα θηλάσουμε.

Ουσιαστικά, αν είχαμε γεννηθεί να μην μας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις, δεν θα είχαμε έντονο ενδιαφέρον να πιούμε το μητρικό γάλα και επομένως δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε.

«Αυτή η τάση μας, μας εξασφαλίζει ότι το βασικό φαγητό που απαιτείται για να αναπτυχθούμε και να ζήσουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε είναι άμεσα ευχάριστο στον ουρανίσκο μας», δήλωσε ο Dr. Cunliffe.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!