Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τους χυμούς φρούτων;

Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τους χυμούς φρούτων;

Αν και τα φρούτα αποτελούν μια πολύ υγιεινή επιλογή, δεν ισχύει το ίδιο και για τους χυμούς φρούτων. Οι περισσότεροι θεωρούν πως ένα ποτήρι φυσικός χυμός αποτελεί μια υγιεινή συνήθεια η οποία προσφέρει αρκετές βιταμίνες και έχει μεγάλη θρεπτική αξία.

Ωστόσο οι χυμοί φρούτων περιέχουν τόση ζάχαρη όση τα αναψυκτικά τύπου κόλα!

Οι περισσότεροι χυμοί που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι καν «αληθινοί» χυμοί φρούτων. Αποτελούνται από νερό ανακατεμένο με κάποιο συμπυκνωμένο χυμό και μεγάλη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης.Ακόμα και αν φτιάξετε μόνη σας φυσικό χυμό πορτοκαλιού, πάλι δεν είναι καλή ιδέα. Σκεφτείτε ότι ένα ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκαλιού περιέχει τόση ζάχαρη όση υπάρχει σε δύο ολόκληρα πορτοκάλια.
Τα smoothies αποτελούν μια μέση λύση, μεταξύ φρούτων και χυμών φρούτων, αφού αν ρίξετε ολόκληρο το φρούτο στο μπλέντερ είναι καλύτερη λύση από το να πιείτε μόνο τον χυμό του. Και πάλι, πάντως, η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι να καταναλώσετε ολόκληρο το φρούτο!

Αν λοιπόν αποφεύγετε τη ζάχαρη για λόγους υγείας ή για να αδυνατίσετε, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση χυμών φρούτων. Άλλωστε, η μικρή ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχουν δεν αντισταθμίζει τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης με την οποία σας επιβαρύνουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top