Η hot yoga είναι ένα είδος άσκησης εξαιρετικά δημοφιλές στην Αμερική και λιγότερο στην Ευρώπη, που όμως έχει αποκτήσει λάτρεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να αποβάλει κανείς επικίνδυνες για την υγεία τοξίνες από το σώμα του. 

 

Το μάθημα της hot yοga γίνεται σε special διαμορφωμένη θερμαινόμενη αίθουσα στην οποία διοχετεύεται από ειδικά κανάλια φρέσκος αέρας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Το «μυστικό»βρίσκεται στο γεγονός πως με τον τρόπο αυτό υποβάλλουμε τον οργανισμό μας στο «μαρτύριο» της γυμναστικής σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες την ώρα που η φυσιολογική θερμοκρασία είναι 36,6 βαθμοί Κελσίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως ο οργανισμός στην προσπάθειά του να επαναφέρει τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, αυξάνει τις καύσεις, με την έντονη εφίδρωση να βοηθά παράλληλα και στην απώλεια τοξινών.

Πέρα από την απώλεια βάρους και τοξινών, όμως, η hot yoga συμβάλλει επίσης στην ελαστικότητα μυών και τενόντων, κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό για όσους γυμνάζονται διότι γίνονται λιγότερο ευάλωτοι στους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια τον προπονήσεών τους. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!