Η άσκηση που θα εκτοξεύσει τον μεταβολισμό σου στα ύψη!

Η άσκηση που θα εκτοξεύσει τον μεταβολισμό σου στα ύψη!

Καρδιαγγειακή άσκηση ή μυϊκή ενδυνάμωση; Καύση θερμίδων ή «χτίσιμο» μυών; Πολλές φορές έχουμε κληθεί κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας με έναν νέο γυμναστή να απαντήσουμε στα συγκεκριμένα διλλήματα, με τις περισσότερες γυναίκες να δυσκολεύονται αποφασίσουν τι είναι αυτό που χρειάζεται το δικό τους κορμί.

Άλλες δηλώνουν φανατικές της αερόβιας άσκησης, ενώ κάποιας άλλες –πιο τολμηρές- επιλέγουν και βάρη για γρηγορότερα αποτελέσματα. Τελικά, όμως, ανάμεσα σε όλες αυτές τις ασκήσεις, ποια είναι εκείνη που ενεργοποιεί και ενισχύει τον μεταβολισμό μας κάνοντας μας να καίμε θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβουμε;

Η απάντηση είναι μία: Το κολύμπι. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που συνδυάζει καύση θερμίδων και μυϊκή ενδυνάμωση στο έπακρο, καθώς η πυκνότητα του νερού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του αέρα με αποτέλεσμα όσο επιδιδόμαστε στο κολύμπι και τους μύες μας να γυμνάζουμε (αφού είναι σα να γυμναζόμαστε με αντιστάσεις) και πολλές θερμίδες να καίμε.

Συγκεκριμένα, οι personal trainers υποστηρίζουν πως μία ώρα κολύμπι θα μας βοηθήσει να κάψουμε 500 – 700 θερμίδες ανάλογα με την ένταση που θα βάλουμε στην απολαυστική αυτή προπόνηση.

Πόδια, τρικέφαλοι, μέση, γοφοί και γλουτοί ανήκουν στα σημεία που η κολύμβηση γυμνάζει πολύ, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανέστατα ήδη από τον πρώτο μήνα. 

Όσο για το καλύτερο όλων;  Επιστημονική έρευνα θέλει τους φανατικούς κολυμβητές να μοιάζουν σωματικά 20 περίπου χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. Και τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής, το συστηματικό το κολύμπι βοηθά να έχουμε τα φυσιολογικά επίπεδα πίεσης, στην καρδιαγγειακή αντοχή αλλά και το κεντρικό νευρικό μας σύστημα.

Φρόντισε το επόμενο καλοκαίρι, λοιπό, να απαρνηθείς την αγαπημένη σου ηλιοθεραπεία και να πεις το μεγάλο «ναι» στις βουτιές! 

 

Scroll To Top