Γιατί δεν μπορώ να χάσω κιλά ενώ κάνω γυμναστική; Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας σας εξηγεί

Γιατί δεν μπορώ να χάσω κιλά ενώ κάνω γυμναστική; Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας σας εξηγεί

 

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που προτιμούν να κάνουν γυμναστική αντί για δίαιτα όταν θέλουν να χάσουν κιλά.

Στη θεωρία είναι το ίδιο, η γυμναστική και η δίαιτα δημιουργούν μια διαφορά μεταξύ των θερμίδων που χρειαζόμαστε και των θερμίδων που καταναλώνουμε κάθε μέρα. Αυτή η διαφορά καλύπτεται από το λίπος στο σώμα μας και έτσι σταδιακά μειώνεται το βάρος.

Η γυμναστική όμως πολλές φορές δεν φτάνει για να χάσουμε κιλά… ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Η πραγματικότητα είναι λίγο πιο σύνθετη. Η γυμναστική μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, όχι όμως να χάσετε απαραίτητα και βάρος. Αυτό οφείλεται στο ότι μέσα από την γυμναστική είναι πιθανό να αυξήσετε και την μυϊκή σας μάζα.

Οι μυς ζυγίζουν παραπάνω από το λίπος, έτσι αυξάνοντας τους μπορεί όχι μόνο να μην χάσετε κιλά αλλά να πάρετε κιόλας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να απελπιστείτε, ενώ στην πραγματικότητα έχετε καταφέρει να χάσετε το παραπάνω λίπος από το σώμα σας.

Τι ασκήσεις να κάνω;

Εάν ενδιαφέρεστε να αυξήσετε τους μυς και να τονώσετε το σώμα σας, τότε ασκήσεις όπως τα βάρη, push-ups, καθίσματα και έλξεις είναι ιδανικά. Γενικότερα ό,τι χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύναμη για να το κάνετε θα αυξήσει την μυϊκή σας μάζα.

Εάν ενδιαφέρεστε να κάψετε θερμίδες χωρίς να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα, τότε προτιμήστε την αεροβική γυμναστική, τρέξιμο, χορός, ποδήλατο, περπάτημα και γενικότερα ότι σας κάνει να λαχανιάζετε.

Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας PG
Instagram: @konstantinos.chardavellas

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top