Κάθε πόσο πρέπει να ζυγίζεστε; Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας σας ενημερώνει

Κάθε πόσο πρέπει να ζυγίζεστε; Ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας σας ενημερώνει

Το πόσο συχνά πρέπει να ζυγιζόμαστε είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχομαι και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια απολύτως σωστή απάντηση.

Ας δούμε πρώτα τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε.

Μην ζυγίζεστε κάθε μέρα. Το σώμα σας δεν προλαβαίνει να χάσει κιλά από τη μία μέρα στην άλλη. Ό,τι αλλαγές βλέπετε στην ζυγαριά προέρχονται από το φαγητό που έχετε φάει και τα υγρά που έχετε κρατήσει στο σώμα σας, δεν αντιπροσωπεύουν λίπος.

Κάθε πόσο πρέπει λοιπόν να ζυγίζομαι;

Εάν βρίσκεστε σε δίαιτα, μπορείτε να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα.

Εάν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή μην περιμένετε μεγάλες διαφορές από τη μια βδομάδα στην άλλη. Το χάσιμο βάρους χρειάζεται λίγο χρόνο, οπότε ανάλογα με την δίαιτά σας μπορεί να μην χάνετε κιλά όσο γρήγορα όσο ελπίζετε. Ο λόγος που σας προτείνω να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα είναι γιατί θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε στενά την πρόοδο της δίαιτάς σας και να προλάβετε τυχόν λάθη που μπορεί να οδηγήσουν σε στάσιμο ή και αυξημένο βάρος.

Tips: Μην συγκρίνετε τα κιλά σας από τη μία εβδομάδα στην άλλη. Συγκρίνετέ τα κάθε 2 εβδομάδες. Δύο εβδομάδες είναι αρκετός χρόνος για να υπάρχει μείωση στο βάρος σας, την οποία πρέπει να μπορείτε να δείτε στην ζυγαριά.

Προσπαθήστε να ζυγίζεστε πάντα το πρωί πριν φάτε οτιδήποτε και φορώντας μόνο εσώρουχα. Εάν ζυγίζεστε σε φαρμακείο ή κάποιον άλλο χώρο με κόσμο, προσπαθήστε να φοράτε όσο πιο ελαφριά ρούχα μπορείτε.
Εάν δεν μπορείτε να ζυγιστείτε το πρωί, σιγουρευτείτε ότι ζυγίζεστε την ίδια ώρα κάθε φορά.

Εάν δεν κάνω δίαιτα;

Σε αυτή την περίπτωση προτείνω να ζυγίζεστε κάθε 2 εβδομάδες.
Ο λόγος είναι ότι το ζύγισμα κάθε εβδομάδα είναι αγχωτικό χωρίς λόγο. Είναι λογικό να έχετε σκαμπανεβάσματα μεταξύ εβδομάδων. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να παρατηρείστε μια συνεχόμενη άνοδο στα κιλά σας. Αν δείτε ότι το βάρος σας ανεβαίνει σταδιακά κάθε 2 εβδομάδες, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε την διατροφή σας ή να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον διαιτολόγο.

Πρέπει να ζυγίζομαι

Καλό είναι να ζυγίζεστε. Από τη μία είναι καλό για την υγεία σας να διατηρείτε ένα σταθερό και κανονικό βάρος.Από την άλλη είναι οικονομικό. Φανταστείτε να μην μετράγατε το βάρος σας για ένα χρόνο και να ανακαλύπτατε ξαφνικά ότι έχετε πάρει 10 κιλά. Τα χρήματα και ο χρόνος που θα χρειαζόσασταν για να τα χάσετε θα ήταν περισσότερα απ’ ό,τι εάν το είχατε αντιληφθεί νωρίτερα και χρειαζόσασταν απλά λίγες συμβουλές και μια δίαιτα για να χάσετε 2-3 κιλά.

 

Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας PG
Instagram: @konstantinos.chardavellas

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top