Και όμως υπάρχει μια δραστηριότητα που σε γυμνάζει όσο η άσκηση!

Και όμως υπάρχει μια δραστηριότητα που σε γυμνάζει όσο η άσκηση!

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που σιχαίνονται τα γυμναστήρια και την άσκηση αλλά θέλεις να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, κανένα πρόβλημα!

Μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μία άλλη δραστηριότητα, περισσότερο δημιουργική και εκτονωτική, που δεν είναι άλλη από το χορό.

Ο χορός είναι η κατάλληλη επιλογή για να παραμένει το σώμα σου σε φόρμα εύκολα και διασκεδαστικά.
Τα οφέλη τόσο στη φυσική σου κατάσταση όσο και τη σιλουέτα σου είναι αναρίθμητα, καθώς κάνει καλό στην καρδιά και τους πνεύμονες, βελτιώνει την αντοχή, αυξάνει την μυϊκή δύναμη, χαρίζει ισορροπία και είναι ευεργετική για τα οστά.

Παράλληλα και η ψυχική υγεία όμως βελτιώνεται μέσα από την ενασχόληση με το χορό, αφού προκαλεί ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, σε βοηθάει να ξεχάσεις τα προβλήματά σου, να καταπολεμήσεις τα άγχη σου και σαφέστατα ενισχύει την κοινωνικοποίηση.Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ο χορός λειτουργεί και ως ψυχοθεραπεία.
Μάλιστα, σε αντίθεση με τα άλλα αθλήματα, ο χορός δεν επηρεάζεται από τις έντονες καιρικές συνθήκες, καθώς λαμβάνει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οπότε μπορείς άφοβα να χορέψεις με κρύο, βροχή, χιόνι ή καύσωνα.

Αυτή η δραστηριότητα είναι τόσο διαδεδομένη, που δεν υπάρχει περίπτωση σε κάθε γειτονιά να μη βρεις μία σχολή χορού, όπου διδάσκονται διάφορα είδη. Οι επιλογές αμέτρητες, ανάλογα με τα γούστα σου... από παραδοσιακούς χορούς και τζαζ, μέχρι swing, αργεντίνικο tango και belly dance.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top