Αυτήν την εποχή του αναγκαστικού εγκλεισμού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ολοένα και περισσότερος κόσμος άρχισε να κάνει γυμναστική στο σπίτι για την τόνωση τόσο του σώματος όσο και της διάθεσης.

Ωστόσο εκτός από γυμναστική θα πρέπει να κάνετε και διατροφή για να παραμείνετε σε φόρμα.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για να το καταφέρετε:

Μην ξεφεύγετε από τον κανόνα 3-2

Προσπαθήστε να τηρείτε το πρόγραμμα σας, καταναλώνοντας 3 γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 σνακ (κατά προτίμηση φρέσκα φρούτα), μέσα στην ημέρα. Επίσης, χρειάζεται να δώσετε προσοχή και στις μερίδες, τις οποίες θα προσαρμόζετε ανάλογα. Αν για παράδειγμα, το μεσημεριανό σας είναι πολύ φορτωμένο σε θερμίδες, προσπαθήστε το δείπνο να είναι πιο ελαφρύ π.χ. 1 χορτόσουπα ή 1 σαλάτα με αβγό.

Μειώστε το αλάτι

Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μειώσετε την κατανάλωση του. Για να δώσετε γεύση στα κρεατικά προσθέστε μυρωδικά και μπαχαρικά.

Ετοιμάστε υγιεινά γεύματα

Επιλέξτε απλές και υγιεινές συνταγές, με όσπρια, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, λευκό κρέας και ψάρι και περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα γλυκά σε 1 φορά την εβδομάδα.

Περιορίστε το delivery

Παραγγέλλοντας καθημερινά delivery δεν μπορείτε να ελέγξετε ούτε τις μερίδες ούτε τις θερμίδες που καταναλώνετε και τις οποίες, φυσικά, λόγω των συνθηκών δεν καίτε με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν.

Μην αμελείτε τη γυμναστική

Στο YouTube θα βρείτε αρκετά βιντεάκια με ασκήσεις που δεν χρειάζονται γυμναστηριακό εξοπλισμό ή με τη χρήση αντικειμένων που έχετε ήδη στο σπίτι, όπως μία πετσέτα ή ένα φουλάρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!