Μήπως πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε το τρέξιμο στην παραλία

Μήπως πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε το τρέξιμο στην παραλία

Ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη για να τρέξει κανείς το καλοκαίρι, είναι η παραλία. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας, ενώ θα σας βοηθήσει να κάψετε περίπου 300-350 θερμίδες σε μισή ώρα.

Επειδή όμως είναι μια αρκετά επίπονη δραστηριότητα με αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Προθέρμανση

Όπως και σε κάθε προπόνηση η προθέρμανση είναι πολύ σημαντικό βήμα καθώς βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών.

Αντηλιακό

Είναι πολύ σημαντικό ολο τον χρόνο, πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να φροντίζουμε το δέρμα μας φορώντας αντηλιακό.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Αυτό το βήμα είναι βασικό σε κάθε είδους προπόνηση. Φροντίστε να μην ξεμείνετε απο πόσιμο νερό, καθώς μην ξεχνάτε πως εκτός από τη δίψα που θα έχετε μετά την προπόνηση, θα έχετε και τη ζέστη που υπάρχει στο περιβάλλον.

Ξεκινήστε τρέχοντας σε βρεγμένη άμμο

Μία πολύ χρήσιμη συμβουλή για όσους ξεκινούν τώρα, η υγρή άμμος είναι ιδανικότερη για εσάς καθώς είναι πιο εύκολο από την πιο μαλακή ξηρή άμμο.

Επιλέξτε ομαλό έδαφος

Εάν μόλις ξεκινήσετε να τρέχετε στην παραλία, προσπαθήστε να αποφύγετε τους αμμόλοφους καθώς μπορεί να επιβαρύνουν την προσπάθειά σας και ίσως να υπάρξουν και τραυματισμοί.

Μην ξεκινήσετε τρέξιμο χωρίς παπούτσια

Φυσικά μπορείτε να ξεκινήσετε και χωρίς παπούτσια, το τρέξιμο στην άμμο, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως αυξάνεται η πιθανότητα κάποιου τραυματισμού, καθώς το σώμα είναι συνηθισμένο να τρέχει με παπούτσια

Βρείτε τα ιδανικά παπούτσια

Είναι πολύ σημαντικό να βρείτε παπούτσια που θα σας ταιριάζουν απόλυτα και θα βοηθήσουν να εκτοξεύσετε τις αποδόσεις σας στο τρέξιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top