Μπορούμε να πιούμε καφέ πριν από την προπόνηση;

Μπορούμε να πιούμε καφέ πριν από την προπόνηση;


Ένα φλιτζάνι καφέ πριν από καθιερωμένο σας τρέξιμο μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις στον οργανισμό σας καθώς η καφεΐνη είναι ένα προτιμώμενο ρόφημα πριν από την προπόνηση.
Στα πλαίσια μελέτης έχει διαπιστωθεί ότι τρεις από τους τέσσερις αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες χρησιμοποιούν καφεΐνη για να αυξήσουν την απόδοσή τους, με τους αθλητές αντοχής να είναι πιο πιθανό να την καταναλώσουν.

Ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν επίσης ότι η καφεΐνη ενισχύει την ψυχική εγρήγορση, βελτιώνει τη διάθεσή σας και ενισχύει την επιθυμία σας να δουλέψετε πιο έντονα. Εάν πίνετε καφέ σε καθημερινή βάση, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι μία κούπα αρκεί για να θέσει το σώμα και το μυαλό σε κίνηση.

Μήπως δεν είναι για εσάς;

Όπως κάθε ρόφημα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ενίσχυση της προπόνησής σας, έτσι και ο καφές μπορεί να έχει κάποια πιθανά μειονεκτήματα, που θα σας προειδοποιήσουν ότι μάλλον δεν τον χρειάζεστε. Αυτά περιλαμβάνουν:

Αυξημένη αίσθηση ούρησης. Η καφεΐνη είναι ένα ήπιο διουρητικό και μπορεί να αυξήσει τόσο τη συχνότητα όσο και τον επείγοντα χαρακτήρα της ούρησης, ειδικά για εκείνους που δεν πίνουν συχνά καφεϊνούχα ροφήματα.

Μετά τη συχνή χρήση, η επίδραση αυτή μειώνεται.

Γαστρεντερικά ζητήματα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε γαστρεντερικά προβλήματα όταν πίνετε καφέ πριν τρέξετε, ειδικά εάν προσθέσετε αγελαδινό γάλα (με λακτόζη), υποκατάστατα ζάχαρης ή άλλα συστατικά που ενδέχεται να μην είναι ανεκτά.

Νευρικότητα. Άτομα που είναι ευαίσθητα στην καφεΐνη μπορεί να παρουσιάσουν πονοκεφάλους ή «έντονη νευρικότητα» όταν πίνουν καφέ. Και οι δύο συνθήκες θα κάνουν ένα τρέξιμο πολύ λιγότερο άνετο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top