Όλα όσα πρέπει να προσέχετε με τα light προϊόντα!

Όλα όσα πρέπει να προσέχετε με τα light προϊόντα!

Τα light προϊόντα, φιγουράρουν πρώτα στη λίστα με τα ψώνια μας όταν κάνουμε δίαιτα. Πόσο όμως ωφέλιμα είναι για την καύση λίπους, αλλά και την υγεία μας;

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι αποκτούν περισσότερο λίπος όταν κάνουν δίαιτες «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά». Έτσι είναι πολύ πιθανό να πάρει κανείς επιπλέον λίπος, καταναλώνοντας αποκλειστικά light προϊόντα και απομακρύνοντας από τη διατροφή του το γιαούρτι με πλήρη λιπαρά κ.ο.κ.

Ακόμη, η κατανάλωση light προϊόντων είναι πραγματικά μια διατροφική παγίδα. Πολλοί θεωρούν ότι μπορούν να τρώνε όσα light προϊόντα θέλουν, καθώς εκείνα δεν παχαίνουν, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση και την πρόσληψη τελικά ακόμη περισσότερων θερμίδων.

Έτσι αντί να χάσουμε κιλά και λίπος, τρώμε περισσότερο και το όνειρο για το καταπληκτικό κορμί μοιάζει πια μακρινό.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε πως τα light προϊόντα είναι επεξεργασμένα και ως εκ τούτου χάνουν βιταμίνες και βασικά ιχνοστοιχεία, ενώ είναι πλούσια σε συντηρητικά που δεν ωφελούν την υγεία.

Ποια light προϊόντα πρέπει να προσέχουμε περισσότερο;

Αναψυκτικά light

Τα light αναψυκτικά σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες σχετίζονται σημαντικά με την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Ακόμη, σχετίζονται δυστυχώς με την εμφάνιση διάφορων ασθενειών όπως είναι ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση, επηρεάζοντας αρνητικά όχι μόνο τη σιλουέτα, αλλά και την υγεία μας.

Μπάρες δημητριακών

Αν και είναι νόστιμες και αποτελούν ένα tasty σνακ, οι μπάρες δημητριακών έχουν συχνά πολλή ζάχαρη και αρκετές θερμίδες. Προτιμήστε να φάτε ένα φρούτο αντί για κάποια μπάρα δημητριακών του εμπορίου για να προσέχετε την σιλουέτα, αλλά και την ποσότητα ζάχαρης που προσλαμβάνετε.

Φρουτοποτά

Αντικαταστήστε τα φρουτοποτά με φυσικούς χυμούς φρούτων για να έχετε καλύτερη υγεία, αλλά και να προσέξετε το βάρος σας. Δυστυχώς, τα φρουτοποτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, η οποία είναι εξαιρετικά βλαβερή για τον οργανισμό.Scroll To Top