Όπως η σωματική δραστηριότητα γενικά, έτσι και η yoga είναι μια μορφή κίνησης, και η κίνηση δαπανά ενέργεια, καίγοντας θερμίδες. Παρά όλες τις φήμες και τις δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να χάσουμε βάρος, και αυτό είναι μείωση θερμίδων.

Πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες μέσω του φαγητού απ’ όσες καίμε μέσω της σωματικής άσκησης, γι’ αυτό και η υγιεινή διατροφή μαζί με την συχνή γυμναστική είναι το άριστο δίδυμο της νίκης για την απώλεια βάρους.

Πώς μπορεί η γιόγκα να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Η yoga δεν είναι η κορυφαία προπόνηση όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, κάθε μορφή γυμναστικής είναι καλύτερη για την υγεία σας και το βάρος σας από το να κάθεστε στον καναπέ. Άλλωστε, η yoga μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του σωματικού σας βάρους και με άλλους τρόπους.

Μειώνει την επιθυμία για παχυντικό φαγητό

Όταν έχετε άγχος είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε στο νευρικό τσιμπολόγημα και την υπερκατανάλωση τροφής, ειδικά παχυντικών τροφίμων. Η yoga έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα του άγχους και να προσφέρει χαλάρωση, περιορίζοντας έτσι την τάση σας να εκτονώνεστε μέσω του φαγητού και κάνοντάς σας να νιώθετε μικρότερη επιθυμία για θερμιδογόνες τροφές κενές σε θρεπτικά συστατικά.

Καταπολεμά την αϋπνία

Η yoga έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα του ύπνου. Από την άλλη, ο ανεπαρκής ύπνος έχει συνδεθεί με αύξηση του βάρους, καθώς και με μειωμένα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης (η οποία μειώνει την όρεξη για φαγητό).

Συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους

Λόγω του έντονου στρες, υπάρχει μια μικρή μεν, αλλά χρόνια, υπερπαραγωγή κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση του λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Μάλιστα, αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες με μικρότερη περίμετρο μέσης σε σχέση με την περίμετρο γοφών παράγουν λιγότερη κορτιζόλη κάτω από συνθήκες στρες σε σχέση με τις γυναίκες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης. Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης.

Ενισχύει τη συνειδητότητα

Η yoga βοηθάει στο να ρίχνει κανείς ρυθμούς και να αποκτά συνειδητότητα σε κάθε του δραστηριότητα. Άνθρωποι που εστιάζουν στη γεύση και στη μυρωδιά του φαγητού, που δεν καταναλώνουν την τροφή μόνο και μόνο για να γεμίσουν το στομάχι τους, είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πιο αδύνατοι και λιγότερο επιρρεπείς σε παχυντικές τροφές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!