Αν είστε σε φάση που αγχώνεστε για το επερχόμενο καλοκαίρι και τις μέρες που θα πρέπει να εμφανιστείτε με μαγιό στην παραλία, τότε ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω επιλογές, οι οποίες ίσως σας βοηθήσουν να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και να απαλλαχτείτε από τα παραπανίσια κιλά πιο εύκολα.

Νερό

Το νερό είναι ο πιο απαραίτητος φίλος σας. Με ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό και συχνές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρατηρήσετε αυξημένη ενέργεια και καύσιμο περισσότερου λίπους. Μια γερμανική έρευνα του 2004, δημοσιευμένη στο WebMD, απέδειξε ότι μόλις μισό λίτρο νερού μπορεί αυξήσει το μεταβολισμό ανδρών και γυναικών έως 30%.

Μήλο

Κατά καιρούς- έρευνες έχουν δείξει τις πολλές ευεργετικές ιδιότητες του μήλου, ενώ φαίνεται να ωφελεί και το μεταβολισμό. Επιπλέον, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Rio de Janeiro έδειξε ότι οι γυναίκες που προσπαθούν να χάσουν βάρος και συμπεριλαμβάνουν στη δίαιτά τους τρία μικρά μήλα ημερησίως έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν κιλά από όσες δεν έτρωγαν καθόλου φρούτα.

Πράσινο τσάι

Η ουσία EGCG που συναντά κανείς στους σπόρους του πράσινου τσαγιού ευνοούν το μεταβολισμό μας, όπως διαβάζουμε και στο www.health.com. Προτιμήστε το νωρίς το πρωί ή το απόγευμα με λίγο γάλο αλά βρετανικό στυλ και αποφύγετέ το βράδυ, λόγω τεΐνης. Αν δεν είστε φαν του καυτού ροφήματος, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία είναι πιο ζεστή, μπορείτε να το αφήσετε να κυρώσει και στη συνέχεια να το παγώσετε με μπόλικα παγάκια.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Michael Zemel, πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Διατροφής του Πανεπιστημίου του Τενεσί, υποστηρίζει ότι το ασβέστιο ίσως να βοηθά το σώμα μας να μεταβολίζει το λίπος πιο αποτελεσματικά. Πιείτε λοιπόν ένα ποτήρι φρέσκο γάλα το πρωί και συνοδεύστε το μεσημεριανό σας με ένα κομμάτι φέτα ή κίτρινο άπαχο τυρί.

Τροφές ολικής άλεσης

Η βρώμη, το μαύρο ψωμί και το καστανό ρύζι ανήκουν στις τροφές που μπορείτε άφοβα να συμπεριλάβετε στο καθημερινό διατροφολόγιό σας. Οι τροφές ολικής άλεσης είναι πιο δύσκολο να τις διασπάσει ο οργανισμός, γι’ αυτό καταλαμβάνει περισσότερη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κι ο μεταβολισμός μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!