Πώς να χάσετε γρήγορα και ισορροπημένα τα κιλά των διακοπών

Πώς να χάσετε γρήγορα και ισορροπημένα τα κιλά των διακοπών

 

Το καλοκαίρι πέρασε, τα μπάνια και οι παραλίες αποτελούν πλέον μια γλυκιά ανάμνηση και η επαναφορά στον ρυθμό της πόλης μια πραγματικότητα. Περάσαμε τις διακοπές μας ξένοιαστα, χωρίς να σκεφτόμαστε 'μη' και 'πρέπει' μια ξενοιασιά που σίγουρα πέρασε και στο επίπεδο του διαιτολογίου μας.

Η ζυγαριά όμως μας επαναφέρει στη πραγματικότητα και τα λίγα παραπάνω κιλά, τίμημα της ξενοιασιάς, μας υπενθυμίζουν τις ανάγκες του σώματος μας.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;

Μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για να χάσεις τα κιλά των διακοπών είναι αυτή που δημοσιεύτηκε πριν από μερικά χρόνια στη «Βρετανική Επιθεώρηση Διατροφής» και βασίζεται στην εναλλαγή πρόσληψης θερμίδων και υδατανθράκων.

Στην πράξη αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τρέφεσαι πέντε μέρες την εβδομάδα με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μεσογειακού τύπου, παίρνοντας γύρω στις 1500 θερμίδες την ημέρα, από τις οποίες περίπου το 40% θα είναι υδατάνθρακες κι από 30% πρωτεΐνη και λιπαρά.

Τις άλλες δύο ημέρες της εβδομάδας ακολούθησε μια πιο περιορισμένη δίαιτα με τις μισές περίπου θερμίδες και λιγότερα από 50 γραμμάτια υδατανθράκων την ημέρα.

Αυτές οι δύο ημέρες μπορούν να είναι οποιεσδήποτε επιλέξεις, αλλά καλό είναι να μην είναι συνεχόμενες.
Εάν θέλεις να χάσεις περισσότερα κιλά από τα 2-3 που πήρες στις διακοπές, μπορείς να ακολουθήσεις το ίδιο πρόγραμμα για περισσότερο χρόνο, αυξάνοντας τις θερμίδες στις ημέρες που τρως περισσότερο στις 1900.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top