Πόσο αβοκάντο μπορείτε να φάτε σε μια μέρα;

Πόσο αβοκάντο μπορείτε να φάτε σε μια μέρα;

Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε περίπου 2.000 θερμίδες ημερησίως και περίπου 62 γρ. λίπους, το οποίο είναι ένα φυσιολογικό σχήμα διατροφής για έναν ενήλικα.

Η κατανάλωση ενός ολόκληρου αβοκάντο την ημέρα μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό, καθώς ένα κανονικό μέγεθος αντιστοιχεί περίπου σε 250 θερμίδες και 22,6 γρ. λίπους.

Για παράδειγμα, αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από ένα μήλο, το οποίο έχει μόνο 100 θερμίδες και δεν περιέχει καθόλου λίπος.

Αν υποθέσουμε ότι καταναλώνετε αρκετά λιπαρά από άλλα γεύματα, είναι καλύτερο να τρώτε μισό αβοκάντο την ημέρα.Αν επιμένετε να καταναλώνετε ένα ολόκληρο αβοκάντο, είναι καλύτερο να το τρώτε σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αντικαταστήσετε τα πλούσια σε λιπαρά προϊόντα που δεν περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά (όπως μπέικον ή κρουτόν) με κομμάτια αβοκάντο.

Επιστημονική έρευνα του 2012 δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αβοκάντο σε καθημερινή βάση ή πολύ τακτικά, είναι σημαντικά πιο υγιείς.

Οι ερευνητές καθιστούν το αβοκάντο ως υπεύθυνο για μια καλύτερη ποιότητα διατροφής και πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθώς όσοι το ενσωματώνουν στη διατροφή τους, έχουν επίσης χαμηλότερη πρόσληψη προστιθέμενων σακχάρων.

Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αυτό το νόστιμο φρούτο, έχουν συνολικά χαμηλότερο σωματικό βάρος, δείκτη μάζας σώματος και περιφέρεια μέσης. Και παρά το γεγονός ότι τα αβοκάντο είναι σχετικά υψηλά σε θερμίδες, η αίσθηση κορεσμού που σας προσφέρουν είναι μοναδική.

Με άλλα λόγια, τα αβοκάντο δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι πραγματικά ωφέλιμα για σας!

Scroll To Top