Η προπόνηση με τα kettlebells είναι ένας τρελός-εύκολος τρόπος για να αυξήσετε τη δύναμή σας εφ ‘όσον τα χρησιμοποιείτε σωστά. Ελέγξτε τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που οι εκπαιδευτές εντοπίζουν συνεχώς, στη συνέχεια, ξεκινήστε να καίτε θερμίδες.

Δεν επιλέγετε το σωστό βάρος!  

Εάν κάνετε άλμα από τους αλτήρες, είναι εύκολο να υποθέσετε ότι το βάρος που μπορείτε να χειριστείτε είναι το ίδιο. Αλλά αυτή η υπόθεση είναι λάθος, καθώς το βάρος διανέμεται διαφορετικά λόγω του σχήματος του kettlebell. Αν κάποιος είναι συνηθισμένος να κάνει kettlebell 22 κιλών με πίεση στον ώμο με έναν dumbbell 11 κιλών σε κάθε χέρι, τότε πρέπει να ξεκινήσει με kettlebell 9 κιλών.

Έτσι, εάν δεν είστε σίγουροι για το βάρος σας, επιλέξτε ένα ελαφρύτερο kettlebell από αυτό που νομίζετε ότι μπορείτε να χειριστείτε. Αν πάλι μπορείτε εύκολα να περάσετε τις 10 επαναλήψεις, πάρτε ένα βαρύτερο. Συνεχίστε αυτή τη στρατηγική μέχρι να αισθανθείτε ότι το βάρος είναι πρόσκληση, αλλά μπορείτε ακόμη να ολοκληρώσετε 5 με 10 επαναλήψεις σε φόρμα.


 
Νομίζετε ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.  

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα kettlebells θα μπορούσαν να κάψουν περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με τους αλτήρες, δεν είναι απόλυτα δεδομένο. Αν κάνετε squat με τα kettlebells ή με τους αλτήρες, η καύση θερμίδων δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τι θα αναστρέψει το κάψιμο των θερμίδων σας: Μετατρέψτε το squat σας σε μια εκρηκτική κίνηση, όπως να πηγαίνετε μετά από ένα swing του kettlebell σε ένα squat, μειώνοντας τον χρόνο μεταξύ των ασκήσεων και αυξάνοντας το κάψιμο των θερμίδων σας.  

Φοράτε τα λάθος παπούτσια.  

Αφήστε τα σούπερ-cushy παπούτσια σας στο σπίτι. Δεν έχουν καμία θέση στα kettlebells. Γιατί? Οι παχιές σόλες δεν επιτρέπουν στα πόδια, τους αστραγάλους και τους χαμηλότερους συνδέσμους να κινούνται φυσιολογικά και η ψηλότερη φτέρνα αποσταθεροποιεί τη φυσική σας θέση στο πάτωμα.

Η ανομοιογενής φύση των kettlebells [λόγω του σχήματος τους] σας αναγκάζει να δεσμεύσετε και να στρατολογήσετε περισσότερες μυϊκές ίνες για να κάνετε κάθε κίνηση σωστά. Επιλέγετε τα μινιμαλιστικά παπούτσια που παραμένουν χαμηλά στο έδαφος, ή ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γυμνάζεστε ξυπόλυτοι. Κάνοντας αυτό θα σας δώσει μια προπόνηση μπόνους με την ενίσχυση των συνδέσμων και των μυών στα πόδια σας.
 
Το κρατάτε λάθος.

Όταν σηκώνετε ένα kettlebell, το βάρος πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα μέσω της λαβής. Το χέρι σας θα πρέπει να τυλιχτεί πλήρως γύρω από τη λαβή, με το βάρος να ακουμπά απαλά πάνω στον βραχίονά σας και στον καρπό σας. Αν δεν το κάνετε αυτό, επιλέγετε τον ακατάλληλο τρόπο. Συνήθως οι αρχάριου στηρίζονται στους αντίχειρές τους για να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους ενός kettlebell.  
 
Δεν εξασκείστε αρκετά.  

Υπάρχουν τόσες πολλές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν με kettlebells, από εκρηκτική άσκηση έως αργό και σταθερό μυϊκό κάψιμο. Αν δεν σας αρέσει το ένα, κάντε το άλλο.
 
Γενική συμβουλή για το kettlebell: Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε κάτι που φαίνεται τρελό ή φανταχτερό για να βελτιώσετε τις προπονήσεις σας. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σχετικά με τα kettlebells είναι ότι μπορείτε να έχετε μία απίστευτη προπόνηση με λίγες μόνο βασικές κινήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!