Τα λάθη που κάνουμε στο περπάτημα και δεν βλέπουμε αποτελέσματα

Τα λάθη που κάνουμε στο περπάτημα και δεν βλέπουμε αποτελέσματα

 

Η κακή τεχνική στο περπάτημα επιβραδύνει τον ρυθμό σου, σε κουράζει πιο γρήγορα και πιθανώς οδηγεί σε τραυματισμό. Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει το διάστημα στο οποίο μπορείς να περπατάς, η τεχνική για τη βελτίωση του βαδίσματός σου είναι απαραίτητη για την σωστή απώλεια βάρους.

Δώσε προσοχή στα ακόλουθα στην επόμενη βόλτα σου:

Διασκελισμός: Εάν τα βήματά σου είναι πολύ μεγάλα, η ταχύτητά σου μπορεί να είναι μειωμένη και να επιβαρύνεις περισσότερο τις αρθρώσεις σου. Για να ελέγξεις το μήκος του βήματός σου, σήκωσε το ένα πόδι και σκύψε προς τα εμπρός. Εκεί που θα πέσει το πόδι φυσικά, αυτό πρέπει να είναι και το μήκος του διασκελισμού σου.

Τα μικρότερα βήματα αυξάνουν το ρυθμό σου και σε διευκολύνουν να περπατάς πιο γρήγορα. Πάτα πρώτα τη φτέρνα, κάνε ένα βήμα μπροστά με το ένα πόδι και κίνησε τα χέρια σου προς την αντίθετη κατεύθυνση (για παράδειγμα, όταν το αριστερό σου χέρι κινείται προς τα μπροστά, το δεξί σου πόδι να κινείται προς τα πίσω). Μετέφερε το βάρος σου μέσω της φτέρνας στο πόδι.

Κίνηση χεριών: Η ταλάντευση των χεριών σου αυξάνει τη δύναμη και προωθεί την κίνηση σου προς τα εμπρός. Είναι πολύ δύσκολο να περπατάς με οποιαδήποτε ταχύτητα χωρίς την ώθηση που δίνει η κίνηση των χεριών. Λύγισε τους αγκώνες στις 90 μοίρες και έχε τα χέρια σου ελαφρώς χαλαρά. Δεν πρέπει να έχεις σφιγμένες τις γροθιές σου.
 

Όρθια στάση: Το να καμπουριάζεις καθώς κουράζεσαι είναι ένα κοινό λάθος που κάνουν όλοι όταν περπατούν. Κράτα όρθιο το σώμα σου έχοντας τα χέρια σου στο πλάι και ρούφα την κοιλιά σου, έτσι ώστε να δουλεύουν οι βασικοί μύες. Εστίασε το βλέμμα σου 5-6 μέτρα μπροστά και διατήρησε χαλαρούς τους ώμους σου. Θα χρειαστεί να ενισχύσεις τους κοιλιακούς σου για να αντέχεις και να κρατήσεις την πλάτη σου ίσια και το κεφάλι σου ψηλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού! 

 

Scroll To Top