Τι είναι η Κετογονική δίαιτα;

Τι είναι η Κετογονική δίαιτα;
 
 
Η κετογονική δίαιτα βασίζεται στην πολύ χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων που αντικαθίστανται με λίπος. Είναι παρόμοια με την διαίτα Atkins, και γενικότερα με δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες.

Περιέχει δραστική μείωση της καθημερινής πρόσληψης υδατανθράκων, τους οποίους αντικαθιστούμε με λίπος. Αυτή η μείωση των υδατανθράκων, εισάγει τον οργανισμό μας σε μια κατάσταση που λέγεται κέτωση. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μας καίει πάρα πολύ γρήγορα λίπος για ενέργεια, και το λίπος στο συκώτι μετατρέπεται σε κετόνες, που ενισχύουν τον εγκέφαλο.

Οι κετογονικές διαίτες, μπορούν να μειώσουν σε μεγάλο βαθμό την πίεση του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης, και σε συνδυασμό με την κέτωση, μπορούν να δημιουργήσουν πλεονεκτήματα για τον οργανισμό.
 
 
Αυτός είναι ο τρόπος που η κετογονική δίαιτα προωθεί την απώλεια βάρους στον οργανισμό:
 
  • Υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών: οι περισσότερες κετογονικές δίαιτες έχουν υψηλή πρόσληψη σε πρωτεΐνες και αυτό οδηγεί στην απώλεια βάρους.
  • Περιορισμός του φαγητού: η μείωση των υδατανθράκων σημαίνει και περιορισμό των επιλογών μας στο φαγητό, που αυτό μπορεί να σημαίνει μείωση των θερμίδων που καταναλώνουμε, το κλειδί για την απώλεια βάρους.
  • Γλυκονεογένεση: Το σώμα μας μετατρέπει το λίπος και τις πρωτεΐνες σε υδατάνθρακες για να παράγει ενέργεια. Αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε επιπρόσθετη απώλεια βάρους.
  • Μείωση της όρεξης: Οι κετογονικές δίαιτες μάς βοηθάνε να νιώθουμε χορτάτοι. Αυτό υποστηρίζεται από θετικές αλλαγές στον μεταβολισμό, και στην αύξηση των ορμονών λεπτίνη και της γκρελίνη που συνδέονται με την όρεξη.
  • Βελτίωση της ευαισθησίας μας στην ινσουλίνη: οι κετογονικές δίαιτες, βελτιώνουν την ευαισθησία μας στην ινσουλίνη, και αυτό σημαίνει καλύτερη χρήση των αποθεμάτων ενέργειας και βελτίωση του μεταβολισμού.
  • Μείωση του αποθηκευμένου λίπους: έρευνες δείχνουν ότι με αυτή την δίαιτα, αποτρέπεται η διαδικασία της λιπογένεσης, κατά την οποία ο οργανισμός, μετατρέπει την ζάχαρη σε λίπος.
  • Αυξημένη καύση λίπους: Οι κετογονικές δίαιτες, αυξάνουν τα ποσοστά λίπους που καίμε στην καθημερινή ζωή, στην ξεκούραση και στην άσκηση.
 
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
Scroll To Top