Τα buddha bowls, ξεκίνησαν ως ένα χορτοφαγικό πιάτο της Κινεζικής, βουδιστικής κουζίνας. Περνώντας όμως τα σύνορα της Ασίας εξελίχθηκε και προστέθηκαν κρέατα & ψάρια στην πολύχρωμη παλέτα του μπολ αυτού.

Πλέον έχει γίνει το αγαπημένο πιάτο των απανταχού food blogers και διατροφολόγων καθώς λόγω της ποικιλίας των υλικών του, σε κάθε γεύμα προσφέρει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς περιττές θερμίδες.

Φτιάξτε το  buddha bowl που σας προτείνουμε και απολαύστε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών στο έπακρο.

Υλικά Συνταγής

1 φλ. βρασμένη κινόα
1 φλ. αρακά βρασμένο
1 φλ. τριμμένο καρότο
1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
2 φλ. κόκκινο λάχανο (ψιλοκομμένο)
2 παντζάρια (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
2 ώριμα αβοκάντο (κομμένα σε φέτες)
1 φέτα κίτρινη κολοκύθα (κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες-σαν ταλιατέλες)
1 κ.σ ελαιόλαδο
λίγες φύτρες λαχανικών

Για τη βινεγκρέτ

⅓ φλ. ελαιόλαδο
⅓ φλ. ξίδι με φράουλα
2 καρότα ψιλοτριμμένα
1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ (ψιλοτριμμένο)
1 κ.γλ μέλι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Κάντε το δικό σας buddha bowl με λαχανικά, κινόα και υπέροχη βινεγκρέτ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καυτό τηγάνι και σοτάρουμε τις φλούδες κολοκύθας για 2-3 ´ να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ στήστε τα λαχανικά σας το κάθε ένα με την σειρά.
Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, μέχρι η βινεγκρέτ να γίνει παχύρρευστη με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Περιχύστε το μπολ με την βινεγκρέτ σας τελευταία στιγμή. Γαρνίρετε με τις φύτρες και απολαύστε το πιο υγιεινό γεύμα στον κόσμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!