Υλικά

  • ½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κυβάκια
  • ½ ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κιλό χόρτα του βουνού
  • ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το χοιρινό και το σκόρδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί όταν τα υλικά μας έχουν ροδοκοκκινήσει και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και όσο νερό χρειάζεται μέχρι το κρέας να σκεπαστεί με αυτό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι το χοιρινό μας να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χόρτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνιθο και αφαιρούμε το φαγητό από τη φωτιά.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμάκι από το φαγητό μας και όταν ενσωματωθεί με το αυγολέμονο το ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε.

Από τον Χρήστο Τζιέρα από το εστιατόριο Belle Amie

tzierasxristos