Υλικά

4 φιλέτα μπακαλιάρο περίπου 1 κιλό 1/2 – 2/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 750 γραμμάρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κσ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/4 φλ. νερό 1 φλ. μαύρες σταφίδες 1 ξυλάκι κανέλας 10 με 15 ολόκληρα γαρίφαλα 10 κόκκους μπαχάρι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ντοματαπελτέ, τις σταφίδες και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να σκεπάσουν τα κρεμμύδια.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 15 με 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τελείως.

Τοποθετούμε το ψάρι στην κορυφή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σιγανό βράσιμο για άλλα 15 με 20 λεπτά. Όταν το καρφώσουμε με ένα πιρούνι, το ψάρι πρέπει να είναι μαλακό. Σερβίρουμε ζεστό.