Υλικά 15 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 250 γρ. καπνιστό χοιρινό σε φέτες ή μπέικον, σε κομμάτια 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες Μία μικρή χούφτα μαϊντανό, κομμένο 150 γρ. μανιτάρια, σε τέταρτα 250 γρ. φακές της επιλογής σας, πλυμένες 1 κλωνάρι σέλερυ, κομμένο Ζωμός ή νερό Λεμόνι, όσο θέλετε Φύλλα μέντας, όσα θέλετε

Εκτέλεση Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σέλερυ, τις φέτες χοιρινού ή μπέικον, το σκόρδο και το μαϊντανό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τις φακές και καλύψτε τις με νερό ή ζωμό. Αφήστε τις να σιγοβράσουν για 30 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε όσο χυμό λεμονιού και φύλλα μέντας θέλετε. Σερβίρετε με ψωμί και τυρί cheddar για ένα χορταστικό δείπνο.