Βρίσκετε τη γαλοπούλα άνοστη; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξετε γνώμη!

Υλικά

  • 400 γραμμ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 500 γραμμ. κριθαράκι  βρασμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη γαλοπούλα να τραβήξει όλα τα υγρά της.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα ζουμιά τους, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25΄, έως ότου να μαλακώσει καλά η γαλοπούλα.
3. Τέλος περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και αμέσως μετά πασπαλίζουμε μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κριθαράκι. Θα το βρείτε πεντανόστιμο!