Μια συνταγή-απόλαυση για τους μακαρονάδες με λίγες θερμίδες! Χωρίς κρέμα γάλακτος, αλλά με γιαούρτι, φέτα και ξινομυζήθρα, οι πέννες μπορούν να απογειώσουν τον ουρανίσκο σας. Ξεφύγετε από την κλασσική μαγειρική και πειραματιστείτε με μια διαφορετική σάλτσα τυριών.

Υλικά

  • 1/2 πακέτο πέννες
  • 1 γιαούρτι αγελαδινό
  • 150 γρ. φέτα μαλακή
  • 70 γρ. ξινομυζήθρα
  • 1 κουταλάκι δυόσμο τριμμένο
  • λίγο σκόρδο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και ανακατεύετε με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη φέτα, τη ξυνομυζήθρα, το δυόσμο και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα στις πέννες, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.