Υλικά

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κοτόπουλο, κομμένο
1 πρέζα αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
6 κουταλιές ελαφριά κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
χυμό από 1 – 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα τηγάνι βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μπαχαρικά και το ζωμό και σιγοβράστε το με ανοιχτό καπάκι για 30 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
Παράλληλα, προθερμάνετε το φούρνο στους 190° C. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.
Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί και ρίξτε από πάνω την κρεμώδη σάλτσα. Ψήνετε για 1 1/2 ώρες.