Υλικά
2 μεγάλα πράσα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας
Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ κουτ. τσαγιού σκόνη κόλιανδρο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα, σε λίγο βιολογικό ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τον κιμά, τον σβήνετε με το κρασί και τον αφήνετε να σιγοβράσει περίπου 30λεπτά.
- Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Προσθέτετε στον κιμά, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, την δάφνη και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα, άλλα 10λεπτά.
- Σουρώνετε τα μακαρόνια και όπως είναι ζεστά, τα περιχύνετε με την σάλτσα. Τα ανακατεύετε απαλά για να πάει η σάλτσα παντού και τα σερβίρετε ζεστά με τριμμένη γραβιέρα.