Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
  • 3/4 από το σακουλάκι 0,5Kg του κριθαριού χοντρό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακαρόνι κοφτό)
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες,

2. Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι για να τσιγαριστεί,

3. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και αυτά μέσα στην κατσαρόλα για να τσιγαριστούν όλα μαζί,

4. Διαλύουμε τις δύο κουταλιές πελτέ μέσα σε ένα ποτήρι με νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα,

5. Προσθέτουμε και άλλο νερό ώσπου να σκεπαστούν όλα τα υλικά,

6. Αφού δούμε ότι έχει σωθεί λίγο νερό, και τσιμπήσουμε με το πιρούνι μας το καλαμαράκι (και δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο), ρίχνουμε το κριθαράκι, και επιπλέον νερό πάλι,

7. Ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό του,

8. Τα ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μας για να μην κολλήσει το φαγητό,

9. Σε περίπου 30′ με 45′ συνολικά, το φαγητό μας θα είναι έτοιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά.