Υλικά

  •  1   κόκκινη πιπεριά ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  •  1   πορτοκαλί πιπεριά ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  •  100 γρ. μαύρες σταφίδες
  •  200 γρ. ρύζι γλασέ
  •  1   ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1   ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •   1  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  •  1   ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
  •   2   καρότα τριμμένα
  •  4  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  1  ντομάτα τριμμένη και ξεφλουδισμένη
  •  1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο

 Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα καλαμάρια. Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ζεστό νερό, λίγο λάδι και αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στους 190-200°C για 50-60 λεπτά.

Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.